Care este secretul preparării celei mai delicioase mămăligi

MAMALIGA

SURSA FOTO: Dreamstime

Mămăliga face parte din bucatele tradiționale ale românilor. Chiar dacă pare ușor de gătit, sunt câteva secrete de care trebuie să ținem cont pentru a obține gustul delicios al acestui preparat.

Mămăliga se găsește de cele mai multe ori printre preferințele românilor. Aceasta este unul dintre preparatele tradiționale din România. O mămăligă bună se cunoaște după fierbere, motiv pentru care gospodinele au dezvăluit secretul despre cum să prepari o mămăligă delicioasă și cremoasă. În cele ce urmează vei afla câtă apă se pune, de regulă, pentru ca mămăliga să fie numai bună de servit.

Mămăliga se găsește adesea pe masa românilor. Indiferent cu ce vrei să o gătești, aceasta trebuie să fiarbă ca la carte, asta pentru a putea obține un gust delicios, iar în timpul fierberii să eviți cocoloașele.

Câtă apă trebuie să pui atunci când prepari mămăliga

Pentru a prepara o mămăligă delicioasă gospodinele au dezvăluit care este secretul pentru a obține gustul mult dorit al acesteia. Respectiv, la 250 grade de mălai trebuie să adaugi 1 litru de apă. Pentru a găti acest preparat, trebuie să ții cont de raportul de 1/3 până la 1/5 între mălai și apă.

De asemenea, gospodinele folosesc și alte trucuri pentru ca mămăliga să aibă un gust cât mai delicios, motiv pentru care atunci când fierbi mălaiul, poți adăuga crenguțe de rozmarin sau chiar poți pune în apă câteva condimente pe care le favorizezi.

Ce trebuie să faci pentru a evita cocoloașele

Pentru a o obține un rezultat cât mai bun, mai poți adăuga în mijlocul fierberii câteva bucăți de unt. Gospodinele apelează la acest truc pentru a ieși cât mai gustoasă și cremoasă. Este permis să fierbi mălaiul direct în lapte, iar la final poți pune câteva bucăți de cașcaval direct în mămăligă.

Pentru a evita cocoloașe ce se pot forma în timpul fierberii, imediat cum ai pus apa la fiert, poți adăuga un praf de sare și un praf de mălai în apă. Apoi, se adaugă și restul de mălai după ce apa a început să fiarbă. Este important să reții că nu trebuie să aștepți până când apa clocotește deoarece se formează cocoloașele. Pentru a obține o mămăligă cât mai fină se adaugă mălaiul în ploaie, ci nu toată cantitatea în același timp. Amestecă pe întreg parcursul fierberii pentru a se fierbe uniform și pentru a evita lipirea de vas.