Dacă varza murată face parte din bucatele prezente la masa de sărbători, atunci trebuie să știți că faceți un lucru foarte bun pentru organismul dumneavoastră. Murăturile sunt consumate de secole bune de oameni, iar specialiștii au sesizat mai multe proprietățile benefice pe care acestea le au.

După procesul de fermentație, varza nu face decât să-și mărească proprietățile unice, fiind un produs cu adevărat special. Medicii și nutriționiștii încă desfășoară numeroase studii și descoperă, încontinuu, noi caracteristici ale verzei murate, aceasta fiind benefică și pentru slăbit.

Care sunt beneficiile consumului de varză murată

Mai mult decât atât, consumul verzei murate îmbunătățește activitatea tractului gastrointestinal și normalizează digestia. Varza murată conține vitamina B6 care contribuie la descompunerea proteinelor. Așadar, aceasta este recomandată să fie consumată împreună cu preparatele din carne.

De asemenea, varza murată duce la scăderea nivelului de colestrol și îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular. Aceasta are în componența sa și vitamina U, care ajută la ameliorarea depresiei de iarnă, reface sistemul nervos și contribuie la nivelul rezistenței la stres.

Varza murată este perfectă pentru combaterea răcelilor

Varza murată este bogată în vitamineke A, B, C, K, U, dar și în potasiu, zinc, fier și alte macro și micro elemente. De asemenea, aceasta este perfectă pentru combaterea răcelilor. În jur de 100 de grame de varză murată conține aproximativ 19 calorii, făcând-o un aliment numai bun pentru cei care vor să piardă câteva kilograme.

Acidul tartric care se găsește în componența varzei combate formarea depozitelor de grăsime. Aceasta deține o cantitate uriașă de celuloză și extrem de puțini carbohidrați. Mai mult decât atât, varza poate fi consumată de către diabetici. Are proprietăți de detoxifiere, îmbogățește celulele cu nutrienți și le regenerează, ceea ce favorizează întinerirea organismului.