În Vietnam, un programator cu experiență de senior primește circa 28.940 dolari, de aproximativ cinci ori mai puțin decât colegul său de breaslă din suedia, care are un salariu anual de 167.890 dolari. Printre cel mai prost plătiți IT-iști din lume se mai numără bulgarii, filipinezii, indonezienii, tailandezii și malaiezienii.

Studiul a comparat salariile din peste 6.000 de companii sin 41 de Studiul a comparat salariile din peste 6.000 de companii din 41 de țări diferite, și a concluzionat că cei mai buni angajatori din IT sunt în Europa. De asemenea, a descoperit că în țările mai dezvoltate, remunerația este completată cu alte stimulente.

"Impactul out-sourrcing-ului în America de Nord și Europa de Vest ne ajută să explicăm acest nou trend, de migrare către zonele unde forța de muncă este mai ieftină”, a declarat directorul MyHiringClub, Rajesh Kumar. El a adăugat că India se numără printre destinațiile de vârf pentru dezvoltatorii IT, datorită acestui cost mai mic cu personalul.

De asemenea, există diferențe majore între salariile juniorilor și seniorilor din țările menționate mai sus, unde salariile din IT sunt foarte mici. O astfel de țară este România, în  un programator senior are un salariu mediu anual de 40.000 de dolari, în timp ce un junior câștigă anual în jur de 4.700 de dolari.