Tabletele sunt în prezent cele mai populare dispozitive electronice alături de smartphone-uri, acestea putând fi utilizate pentru a naviga pe internet, pentru muzică, jocuri şi altele. Află care sunt cele cinci greşeli pe care oamenii le fac în momentul în care cumpără o tabletă, evidenţiate de producătorul român de electronice E-Boda într-un studiu disponibil pe site-ul companiei.
E-Boda este unul dintre cei trei producători români de tablete alături de Evolio, şi Allview care se luptă pentru a se impune pe acest segment. Potrivit datelor companiei E-Boda, cei trei producători români deţin 40% din piaţa locală de tablete din punct de vedere cantitativ, E-Boda ocupând în luna august locul doi după ce a reuşit să livreze 7.000 de unităţi.
Cei de la E-Boda şi-au propus să educe piaţa românească de tablete, estimată anul acesta la 150.000-160.000 de unităţi, lansând în acest fel un ghid pentru cei care vor să îşi achiziţioneze o tabletă. “În ultima vreme am cumpărat studii din SUA, Germania, Marea Britanie şi chiar din România, studii pe care am plătit bani buni, despre tablete. Am identificat cinci greşeli majore pe care le fac cumpărători de tablete şi am creat un ghid pentru utilizatorii români”, a declarat Alexandru Drăgoiu, fondator E-Boda.
Să plăteşti prea mult. Sigur ţi s-a întâmplat cel puţin odată să plăteşti prea mult pentru ceva anume, iar mai târziu să regreţi acest lucru. Informează-te întotdeauna despre tableta pe care doreşti să o cumperi. Este posibil ca oferta care te-a atras iniţial să îţi ofere beneficii care nu te ajută pe tine. Cântăreşte toate variantele şi alege-o pe aceea care ţi se potriveşte cel mai bine.
O dimensiune nepotrivită. Înainte de a face o achiziţie gândeşte-te foarte bine cum doreşti să utilizezi produsul pentru a te feri de regrete viitoare. Este extrem de important să determini care este dimensiunea care ţi se potriveşte cel mai bine.
Energie insuficientă. În momentul în care cumperi o tabletă, ia întotdeauna în calcul locaţiile în care o vei folosi. Nu merită să plăteşti în plus pentru o capacitate a bateriei pe care nu o vei folosi niciodată.
Memorie prea slabă. Toată lumea merge pe principiul “cât mai multă cu atât mai bine”. Uneori este perfect adevărat, însă nu şi în cazul în care o astfel de alegere te determină să scoţi mai mulţi bani din buzunar. Este important să estimezi din timp cum vei folosi tableta pe care urmează să o achiziţionezi pentru a nu constata mai târziu că foloseşti decât jumătate din memoria acesteia, sau mai rău, să constaţi că îţi este insuficientă.
Conectarea greşită. Ultima greşeală, şi una dintre cele mai importatne, pe care oamenii o fac în momentul în care cumpără o tabletă este aceea de a alege greşit modul care li se potriveşte, în funcţie de necesităţile de conectivitate. Cea mai simplă variantă de a te feri de alegeri neinspirate este să analizezi cum preferi să conectezi noua tabletă şi la ce aparate ai nevoie să o legi.
Ghidul complet este disponibil pe pagina web E-Boda.