Adesea, metodele de albire a dinților presupun substanțe chimice dure, ca să nu mai amintim că tratamentele din cabinetele stomatologice sunt foarte costisitoare. E adevărat că acestea dau cele mai bune rezultate, dar dacă vrem să economisim bani sau pur și simplu nu ne ține punga pentru astfel de tratamente, remediile naturale, pe care le putem face acasă, sunt mult mai la îndemână.
Există mai multe moduri de a albi dinții în mod natural. Multe dintre ele sunt oarecum abrazive, așa că va trebui să aveți grijă. Dar, în timp, veți observa rezultate uimitoare, potrivit signaturesmilesfl.com.
Iată cum puteți să folosiți unele ingrediente din cămară pentru a avea un zâmbet mai strălucitor și mai frumos.
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai populare metode de albire naturală a dinților. Bicarbonatul de sodiu este o substanță ușor abrazivă, care va îndepărta petele de pe suprafața danturii fără a deteriora smalțul. Acesta ajută, de asemenea, la prevenirea creșterii bacteriilor.
Nu trebuie decât să faceți o pastă din bicarbonat de sodiu cu care să vă periați dinții. Amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu două lingurițe de apă. Puteți să vă spălați dinții cu această pastă de câteva ori pe săptămână și veți observa rezultatele în câteva săptămâni.
Apa oxigenată
Aceasta este un alt agent de albire naturală, foarte folosit. Apa oxigenată, denumită şi peroxid de hidrogen, este unicul germicid compus doar din apă și oxigen, fiind considerată cel mai sigur, natural şi eficient dezinfectant din lume. Există însă unele efecte secundare ale utilizării peroxidului de hidrogen.
Puteți folosi o soluție de 1,5% de peroxid de hidrogen ca apă de gură, înainte de a vă spăla pe dinți. De asemenea, puteți amesteca două lingurițe de peroxid de hidrogen cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și să vă spălați cu soluția respectivă.
Asigurați-vă că nu utilizați acest remediu mai mult de două ori pe săptămână, pentru a preveni deteriorarea smalțului dentar.
Oțetul de mere
Ca și peroxidul de hidrogen, oțetul de mere are proprietăți antibacteriene. Acestea sunt excelente pentru albirea naturală a dinților, dar, ca și peroxidul de hidrogen, pot provoca probleme ale smalțului dinților.
Puteți folosi oțetul de mere ca apă de gură. Diluați-l în apă și clătiți gura cu el timp de câteva minute. Asigurați-vă că nu îl utilizați mai mult de câteva ori pe săptămână pentru a vă menține dinții sănătoși.
Fructele
Anumite fructe pot ajuta la albirea naturală a dinților. Ananasul, papaya și căpșunile au enzime care pot ajuta la albirea dinților. Din păcate, consumul acestor fructe nu va ajuta la albirea danturii.
Cel mai simplu mod de a încorpora aceste fructe în rutina de igienă orală este să căutați pasta de dinți care conține papaina, o enzimă proteolitică extrasă din papaya.
Periajul și folosirea aței dentare
Desigur, cel mai bun mod de a avea dinții albi este să perierea lor cât mai des și folosirea aței dentare. Acest lucru este crucial pentru sănătatea orală generală și nimic altceva nu va împiedica mai mult creșterea bacteriilor. Ața dentara este crucială pentru îndepărtarea resturilor de alimente.
Asigurați-vă că vă spălați pe dinți de cel puțin două ori pe zi! Periați timp de două minute și asigurați-vă că nu uitați spatele dinților. Clătiți bine gura după aceea și, dacă doriți, continuați cu apă de gură.
Prevenția
Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru o dantură este să evitați alimentele care provoacă pete. Multe alimente și băuturi pot păta dinții.
Cafeaua este unul dintre principalii vinovați de pătarea dinților. Vinul roșu și băuturile carbogazoase sunt, de asemenea, un inamic al dinților albi. Fructele de pădure, ceaiul și tutunul contribuie și ele din plin la îngălbenirea dinților.