Contrar credinței populare, castraveții sunt clasificați drept fructe, nu legume. Bogat în vitamine și minerale, un castravete crud, de mărime medie, nedecojit, conține 2 gr de fibre, 10% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, 12% din calciul recomandat zilnic și 57% din valoarea zilnică a vitaminei K. La ele se adaugă proteinele, vitamina A, manganul și multe altele, potrivit Healthdigest.
Castraveții sunt un adaos răcoritor, hrănitor și incredibil de versatil pentru orice dietă. Au un conținut scăzut de calorii, dar și multe vitamine și minerale importante, precum și un conținut ridicat de apă.
Consumul de castraveți poate aduce numeroase beneficii sănătății, inclusiv scăderea în greutate, o hidratare echilibrată și niveluri scăzute de zahăr în sânge.
„Pe lângă faptul că au un conținut ridicat de apă, au nutrienți importanți, care joacă un rol în hidratare, cum ar fi magneziul și potasiul”, a declarat nutriționistul Angela Lemond pentru Livescience.
Dar toate aceste proprietăți se regăsesc și în coajă? Mai mult, există riscuri pentru cei care consumă castraveții cu tot cu coajă? Iată ce spun experții.
De ce este bine să mâncăm castraveții cu tot cu coajă
Experții susțin că nu trebuie să ne ferim de coaja castraveților, așa cum ar trebui să nu ne ferim nici de coaja dovleceilor. Coaja castraveților oferă un plus de fibre și vitamina A. Semințele și coaja sunt cele care adăpostesc cei mai mulți nutrienți ai acestui fruct, potrivit Livescience.
Tot experții avertizează că, în anumite cazuri, aceștia ar trebui decojiți pentru a reduce riscul unei posibile ingerări de pesticide. În plus, germenii se pot agăța de ceara sintetică adăugată special pentru a li se prelungi perioada de valabilitate. Deși ceara nu este dăunătoare pentru oameni, îndepărtarea cojii castravetelui poate reduce riscul de a ne înghiți germenii respectivi.
De aceea, cel mai bine ar fi să cumpărați castraveți organici, pe care să-i spălați bine cu apă caldă, înainte de a-i mânca.
Sunt o sursă de hidratare
Apa este esențială pentru funcționarea corpului, iar fructele și legumele în special pot fi o sursă bună de apă în dieta de zi cu zi. Întrucât castraveții conțin 96% apă, sunt deosebit de eficienți în promovarea hidratării și pot ajuta să vă satisfaceți nevoile zilnice de lichide.
Coaja castraveților a inversat majoritatea modificărilor asociate diabetului
Conform unor studii pe animale, castraveții pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea unor complicații ale diabetului. Coaja castraveților a inversat majoritatea modificărilor asociate diabetului și a dus la o scădere a zahărului din sânge
Ajută la pierderea în greutate
Castraveții ar putea să vă ajute să pierdeți în greutate în câteva moduri diferite. În primul rând, au un conținut scăzut de calorii. În plus, conținutul ridicat de apă contribuie la lupta cu kilogramele. S-a constat că un consum de alimente cu conținut ridicat de apă și conținut scăzut de calorii poate fi asociat cu o scădere semnificativă a greutății corporale.