Care sunt cele mai scumpe cartiere din România
12 august 2017, 14:41
Ultima modificare în 12 august 2017, 14:53
Cele mai scumpe locuințe se află în zona centrală din Cluj-Napoca, unde pretențiile vânzătorilor depășesc 1.530 de euro pe metru pătrat, urmate de cele din zona de centru-nord din București (1.500 de euro/mp), potrivit Mediafax.
În Cluj-Napoca, oraşul cu cel mai mare nivel al preţurilor cerute din România (1.330 de euro pe metru pătrat util), cele mai scumpe apartamente se află în zona centrală şi cea ultracentrală, unde pretenţiile vânzătorilor ajung la o medie de 1.530 de euro pe metru pătrat util, situându-se la o diferenţă de 70 euro pe metru pătrat faţă de următorul cartier în top, Plopilor (1.460 euro pe metru pătrat util). Zona centrală înregistrează printre cele mai mari scumpiri trimestriale, de 3,8% în primul trimestru din 2017 şi de 6% în al doilea trimestru din 2017.
Cele mai accesibile locuinţe pot fi găsite în Floreşti (750 de euro pe metru pătrat util) şi în Baciu (950 de euro pe metru pătrat util). Cartierul Floreşti a înregistrat creşteri ale preţului mediu pe metru pătrat de 5,8% în primul trimestru şi de 5,6% în cel de-al doilea.
În Bucureşti se mai găsesc încă şi zone cu preţuri de până la 1.000 de euro pe metru pătrat util, printre care Ghencea (890 de euro pe metru pătrat), Rahova (890 de euro pe metru pătrat), Giuleşti (940 de euro pe metru pătrat) sau Giurgiului (970 de euro pe metru pătrat).
În zona Parcul Carol (Cantemir–Mărăşeşti), preţurile au sărit cu 16,7% pe parcursul a trei luni, până la 1.620 de euro pe metru pătrat util. Creşteri de sub 10% au fost înregistrate şi în Giurgiului (7,9%), Griviţei şi Gara de Nord (6,6%), Dorobanţi şi Floreasca (6,2%) şi Dristor împreună cu Vitan Vechi (6,1%).
Unele zone ale Capitalei au consemnat şi scăderi de preţ în perioada analizată: -3,1% în Cotroceni, -1% în Ştefan cel Mare, -0,5% în Pipera şi -0,4% în Ferdinand.
În Timişoara, deşi media de preţ consemnată la nivel de oraş în trimestrul al doilea din 2017 este de doar 1.080 de euro pe metru pătrat util, niciuna dintre zonele analizate nu coboară sub pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat. Dacă în zonele Ultracentral, Medicină şi Piaţa Unirii pretenţiile vânzătorilor ajung la 1.420 de euro pe metru pătrat util, acestea scad până la 1.030 de euro pe metru pătrat util în zonele Bucovina, Simion Bărnuţiu, Gării, Dorobanţilor şi Mircea cel Bătrân.
În ultimele trei luni, preţurile apartamentele au crescut cu 6,3% în zonele Complex Studenţesc, Dacia, Elisabetin şi Olimpia-Stadion, pe locul al doilea în clasament aflându-se o creştere de 4,6% în arealul Ultracentral-Medicină-Piaţa Unirii. Cel mai puţin (+1,1%) s-au scumpit chiar cele mai accesibile locuinţe, din zonele: Bucovina, Simion Bărnuţiu, Gării, Dorobanţilor şi Mircea cel Bătrân.
Etichete: bucuresti,
cartiere,
Cluj Napoca,
românia
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Banca Națională estimează că economia românească se va baza pe consum și în 2018
- Estimare: Euro va ajunge la paritate cu lira sterlină în 2018
- ING România, profit brut de 303 mil. lei în S1, cu 45% mai mare
- Comisia Europeană: 15 state din UE, inclusiv ROMÂNIA, afectate de scandalul ouălor cu insecticid
- ANRE şi Consiliul Concurenţei vor face schimb de informaţii cu privire la comportamentul participanţilor din piaţa energiei
- Nuclearelectrica, profit net în creştere de 76 de ori în S1
- ANAT respinge implementarea proiectului de Ordonanță privind plata defalcată a TVA-ului pentru agențiile de turism
- Leul s-a depreciat cu 0,30 de bani în raport cu euro
- Avertizări de caniculă în 24 de judeţe şi Bucureşti, până sâmbătă seară
- Ouă potenţial contaminate cu insecticid, găsite în Polonia