Cele mai mari salarii medii nete sunt în București, Ilfov, Gorj și Sibiu, în timp ce salariile cele mai mici se găsesc în județele Călărași, Vrancea și Maramureș.
Potrivit broșurii realizate de Guvern pentru investitori, intitulată “România, atractivă pentru investitori”, Bucureștiul conduce cu un salariu mediu net de 462 de euro, după care urmează Ilfov, cu 409 euro. Salariul mediu din Gorj este de 355 de euro, iar în Sibiu este de 352 de euro.
Județul în care românii sunt plătiți cu cele mai mici salarii este Călărași, unde remuneratia medie nu depășește 233 de euro. Tot sub 300 de euro sunt salariile din Vrancea, Maramureș și Satu Mare. Cele mai multe județe cu salarii sub 300 de euro se află în regiunea Moldovei, în timp ce zonele cu salarii mai mari sunt Transilvania, Muntenia și parțial Oltenia.
Valoarea salariului mediu net calculată la nivel de tară în UE, în 2010, situează România pe locul 6 din din 9 țări evaluate, cu un salariu mediu de 449 de euro, potrivit unei analize a Institutului Național de Studii Economice din Viena. Cel mai mare salariu mediu în 2010 s-a regăsit în Croația, de 1.054 de euro, iar cel mai mic salariu a fost identificat în Albania, de 246 de euro.
În broșura realizată de Guvern se regăsește și un top al țărilor care au investit în România în 2010, ordonat după capitalul investit de acestea. Olanda, Austria, Germania și Cipru sunt principalii investitori din România în 2010, în zona de nord și nord-est. Cele mai mici investiții s-au canalizat în zona de nord-vest și de sud-vest a țării, din partea Greciei, Suediei și a Marii Britanii.
Publicația mai conține o hartă a investițiilor majore din România în anul 2010. Bucureștiul conduce și la acest capitol atât la valoarea totală a investitiilor, cât și la cea mai mare investiție realizată, respectiv cea a Europolis Real Estate Asset Management, de 235,2 milioane de euro.
Următoarele investiții mai mari din afara capitalei au fost cea a Rompetrol în Constanța și cea a Pirelli in județul Olt, în valoare de 184,7 milioane de euro, respectiv 96,1 milioane de euro.