Care sunt mai cele mai utilizate funcţii ale celularului de către români

Telefonul mobil este accesoriul nelipsit din buzunarul majorităţii românilor, iar conform unui studiu efectuat de GfK România, în afară de voce şi SMS, alarma celularului este cea mai folosită funcţie. GfK România a analizat în luna septembrie în studiul Omnibus locul pe care telefoanele mobile îl ocupă în viaţa românilor, cele mai solicitate funcţii şi categoriile de oameni care ar suferi cel mai mult ca urmare a privării de telefon. Dintre funcţiile cele mai utiliza

Telefonul mobil este accesoriul nelipsit din buzunarul majorităţii românilor, iar conform unui studiu efectuat de GfK România, în afară de voce şi SMS, alarma celularului este cea mai folosită funcţie.

GfK România a analizat în luna septembrie în studiul Omnibus locul pe care telefoanele mobile îl ocupă în viaţa românilor, cele mai solicitate funcţii şi categoriile de oameni care ar suferi cel mai mult ca urmare a privării de telefon.

Dintre funcţiile cele mai utilizate ale telefonului mobil, în afară de voce şi SMS, ceasul deşteptător este primul în listă, fiind folosit zilnic de 35% dintre respondenţi. Pentru restul de funcţii analizate, vârsta utilizatorilor îşi spune cuvântul: playerul de muzică este folosit zilnic sau aproape zilnic de 32% dintre tinerii între 18 şi 24 de ani şi doar de 12% de către cei cu vârsta între 25 şi 34 de ani. Bluetooth şi infraroşu este folosit săptămânal de 41% dintre tinerii între 18 şi 24 de ani şi doar de 11.8% de către cei cu vârsta între 25 şi 34 de ani.

În privinţa privării de telefon tinerii sub 24 de ani ar fi cei mai afectaţi, aceştia utilizând zilnic aproximativ 3 funcţii ale telefonului lor – în vreme ce persoanele cu vârsta peste 35 de ani se declară a fi cel mai puţin afectaţi de o astfel de privare. De asemenea, pierderea agendei de contacte ar afecta cele mai multe persoane indiferent de vârstă – 77% dintre respondenţi declarând că o accesează zilnic.

Studiul GfK Omnibus a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de respondenţi, reprezentativ la nivel naţional. Rezultatele acestuia arată că aproximativ 75% din populaţia României de peste 15 ani deţine telefon mobil, iar în mediul urban proporţia de utilizatori se ridică până la 85%.

SURSA: GfK