Producatorul de bere Carlsberg si-a revizuit in scadere estimarile privind rezultatele pentru intregul an, pe fondul castigurilor slabe din cel de-al treilea trimestru al anului.

Compania, care detine brandurile Carlsberg, Tuborg, Baltika si Kronenbourg, a anuntat ca situatie economica dificila a afectat in mod semnificativ vanzarile din intreaga lume dar mai ales din Europa de Vest.

Carlsberg, cel mai mare producator de bere din nordul Europei, a anuntat o majorare cu 3,4% a profitului in trimestrul al treilea, la 1,22 miliarde de coroane daneze (210 milioane de dolari), insa suma nu atinge estimarile analistilor, de 1,46 miliarde de coroane.

Grupul danez a mai anuntat in urma cu o saptamana ca va concedia 214 angajati din filiala sa din Franta, Kronnebourg, unde lucreaza 1.500 de persoane. Masura face parte dintr-un plan „de restructurare completa a grupului”, potrivit unui comunicat oficial al producatorului de bere.

De asemenea, filiala din Marea Britanie va inchide una dintre unitatile de productie pana in 2011 pe fondul vanzarilor tot mai scazute.

Sursa: FT