Ce ar conține, de fapt, carnea de pui vândută de LIDL. Clienții au fost alertați

Carne de pui

Carne de pui/SURSA FOTO: Dreamstime

O analiză recentă a scos la iveală mai multe probleme cu privire la carnea de pui de la LIDL. Reprezentații companiei spun că analiza nu este adevărată și că se încearcă o discreditare a magazinului.

Carnea de pui de la LIDL, contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice

O mare parte din carnea de pui disponibilă în frigiderele magazinelor LIDL la nivel european ar conține bacterii rezistente la tratamentul cu antibiotice.

Conform unei analize europene promovate de mai multe organizații pentru drepturile animalelor, peste 70% din carnea de pui comercializată conține bacterii care sunt rezistente la tratamentul cu antibiotice.

În 38% din probele analizate s-a identificat prezența listeriei. Mai mult, 83% dintre acestea conțineau patogeni diareici cum ar fi E. coli și Campylobacter.

LIDL respinge aceste acuzații. În plus, spune că deține mai multe certificate de analiză efectuate atât de către lanțul de magazine, cât și de către furnizori. Aceste certificate nu sunt în concordanță cu informațiile oferite de către acest studiu.

SURSA FOTO: Dreamstime

Studiul, o metodă de discreditare a magazinului, spun reprezentanții retailerului

Reprezentanții lanțului de magazine sunt de părere că studiul este doar o încercare de a discredita magazinul prin informații false sau neverificate.

În plus, aceștia mai spun că produsele analizate sunt de la furnizori cu care lucrează majoritatea lanțurilor de distribuție spaniole.

Cu toate acestea, în Germania, într-un articol publicat în Spiegel, reprezentanții au făcut declarații care nu au respins complet rezultatele studiului.

Un purtător de cuvânt a declarat că în prezent nu au rezultate concrete din investigație. El a mai precizat că au existat controale stricte, iar compania a luat măsuri de calitate. Purtătorul de cuvânt a adăugat că pregătirea obișnuită a păsărilor de curte nu prezintă niciun risc pentru sănătatea consumatorului.

Magazin Lidl / SURSA FOTO: Dreamstime

Au fost studiate cele mai importante bacterii

Organizația pentru drepturile animalelor din Spania a raportat că analizele au fost efectuate într-un laborator german. Au fost studiate cele mai importante bacterii asociate cu infecțiile alimentare în 142 de produse comercializate în 22 de magazine din:

  • Spania
  • Germania
  • Italia
  • Marea Britanie
  • Polonia

Conform rezultatelor analizei lor microbiologice, 17 din cele 24 de probe spaniole, adică 71%, au fost găsite contaminate cu bacterii rezistente la antibiotice.