Pericol alimentar în România! În supermarketuri se vând pui de găină vopsiți

Carne de pui vopsită în România! În timp ce unele persoane „umblă cu cioara vopsită”, alții umblă cu puii de găină vopsiți galben ca să le dea oamenilor senzația că sunt crescuți în aer liber. Anumiți operatori economici își vopsesc produsele alimentare pentru a induce în eroare consumatorii.

Potrivit președintelui ANPC, Horia Constantinescu, unii pui sunt vopsiți prin intermediul hrănirii, astfel încât vopseaua pătrunde în carnea lor și să nu poată fi îndepărtată prin spălare. Chiar și ouăle își schimbă culoarea atunci când păsările sunt hrănite cu mâncare amestecată cu avizantul Yellow 20 HS.

Aceste practici constituie o amenințare la adresa sănătății publice. Puii vopsiți care pot fi periculoși pentru consumatori. Horia Constantinescu va trimite informări către toate instituțiile competente pentru a investiga situația și a identifica persoanele responsabile.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată. Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen.

Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți. Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.

Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase.

Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”. Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul.”, a scris, miercuri, Horia Constantinescu pe contul său de Facebook.

Horia-Constantinescu
Horia Constantinescu / SURSA FOTO: evz.ro

Cât de periculos este avizantul Yellow 20 HS?

Carne de pui vopsită în România! Avizantul Yellow 20 HS este un produs conform Regulamentului EC nr. 1831/2003. Acesta servește ca aditiv furajer, fiind destinat utilizării în amestec. Scopul său este pigmentarea suplimentară a pielii păsărilor și colorarea gălbenușului de ou.

Compoziția Avizant Yellow 20HS se bazează pe xantofili naturali, care sunt obținuți din extract de flori de Marigold (tagetes erecta). Prin aplicarea unui procedeu patentat de saponificare, se asigură o biodisponibilitate optimă a oxi-carotenoizilor.

Aspectul acestui produs este sub formă de pudră cu o nuanță galben-portocaliu. O caracteristică importantă este că nu este solubil în apă. Având în vedere categoriile de animale pentru care este destinat, acesta poate fi folosit pentru păsări, câini și pisici.