Nu mai spălați carnea de pui
Mulți oameni spală puiul înainte de a-l prepara. Se pare că acest obicei nu este unul sănătos, spune Departamentul Agriculturii din Statele Unite ale Americii (SUA). Experții de aici precizează că păsările conțin diferite bacterii, precum Salmonella.
Pe fond, bacteria se poate răspândi pe diferite suprafețe sau chiar alte alimente, atunci când spălăm carnea crudă de pui.
Un studiu a scos la iveală că astfel de bacterii au fost găsite în chiuvetele a 60% dintre participanții care spălau carnea de pui.
Pe internet se scrie că bacteriile pot fi eliminate dacă clătim carnea de pui cu oțet, suc de lămâie sau apă sărată. Experții spun că aceste trucuri sunt doar mituri.
Aceeași specialiști spun că există un truc care ne poate scăpa de aceste bacterii – șervețelele de bucătărie. Mai precis, după ce scoatem puiul din ambalaj, tamponăm carnea cu un astfel de șervețel de hârtie. Ulterior, este bine să preparăm carnea la 75 de grade Celsius.
Cum conservăm carnea de pui?
Cum se păstrează carnea de pui crudă? Primul lucru care vă poate veni în minte când auziți această întrebare este un frigider. Tehnologia a făcut posibilă păstrarea și conservarea cărnii fără muncă suplimentară.
Există, totuși, o practică din lumea veche de conservare a cărnii care merită învățată în zilele noastre. Este super ușoară și fezabilă pentru că tot ce ai nevoie este sarea.
Conservarea cu sare este una dintre cele mai vechi și totuși eficiente metode de conservare a cărnii.
Această practică străveche, care presupune sărarea intensă, a fost folosită înainte de inventarea frigiderului.
Și este o metodă foarte bună de folosit dacă doriți să aveți o anumită aromă sau o anumită dezvoltare a culorii în carne.
Dar cât timp poate rezista carnea conservată în sare? Dacă păstrați carnea de pui în ambalaje ermetice, cum ar fi o pungă de plastic, aceasta poate rezista între 3 și 4 luni fără refrigerare.
Pașii necesari pentru conservare
1. În primul rând, acoperiți complet carnea de pui cu sare.
2. Apoi, puneți-o într-un borcan sau într-o pungă de depozitare etanșă.
3. Și, în cele din urmă, păstrați-o într-un loc răcoros, cu o temperatură de 2-4 grade Celsius, timp de aproximativ o lună.
Dar poate varia, în funcție de grosimea cărnii.
Cu toate acestea, regula generală este de 7 zile pe centimetru de grosime.