Gigantul american online Yahoo a anuntat numirea unui nou CEO in persoana fostului director executiv al companiei de soft tehnologic Autodesk, Carol Bartz. Aceasta isi va prelua postul imediat.

Alegerea lui Bartz incheie cele doua luni de cautari ale Yahoo, dupa ce fostul CEO si co-fondator al companiei, Jerry Yang si-a anuntat demisia. Acesta a anuntat in noiembrie ca se va retrage din functie atunci cand Yahoo va gasi un inlocuitor.

Compania din Silicon Valley a mai anuntat ca presedintele companiei, Susan Decker, care era unul dintre candidatii la functia de CEO, va demisiona la randul sau.

„Yahoo a trecut printr-o perioada dificila in ultimul an. Ne vom concentra insa pe cele mai bune piete si vom rezolva situatia”, a declarat Bartz.

Carol Bartz, in varsta de 60 de ani, a condus timp de 14 ani compania de soft tehnologic Autodesk, una dintre cele mai vechi companii de software din lume. Societatea are 7.000 de angajati, mai putin de jumatate dintre angajatii Yahoo. Bartz a mai detinut posturi importante la DEC, 3M, si la Sun Microsystems, unde a fost vicepresedinte.

Actionarii Yahoo spera ca Bartz sa reia discutiile cu privire la fuziunea cu Microsoft, sau sa demareze parteneriate importante pentru companie pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Jerry Yang, a fost criticat de actionari pentru neacceptarea ofertei de preluare de catre Microsoft. Yahoo a primit anul trecut o oferta de preluare de la Microsoft pentru 47,5 miliarde de dolari.

Sursa: USA Today