Carpatcement Holding, divizia din Romania a grupului HeidelbergCement, a inregistrat venituri de 980 de milioane de lei in 2006 pentru companiile de ciment, betoane si agregate, cu 39% mai mult comparativ cu 2005, se arata intr-un comunicat al companiei. Veniturile diviziei de ciment au fost de 781 de milioane de lei si au consemnat o crestere de 40% fata de 2005. 

“Numai in Bucuresti am inregistrat o majorare a livrarilor, in lunile de vara ale anului trecut, cu circa 40% fata de perioada similara din 2005. In conditiile mentinerii trendului ascendent al pietei in 2007, preconizam o crestere de aproximativ 8-10% a cifrei de afaceri comparativ cu anul 2006”, a declarat Mihai Rohan, director general Carpatcement Holding. 

Potrivit comunicatului, Carpatcement Holding a investit in 2006 aproximativ 25 de milioane de euro pentru modernizarea fabricii de la Fieni, reducerea consumurilor specifice, imbunatatirea masurilor de protectie a mediului in fabricile de la Deva, Bicaz si Fieni, utilizarea combustibililor solizi (carbune, cocs) la fabricile de la Bicaz si Deva si pentru instalatiile ce utilizeaza combustibili alternativi (cauciucuri uzate si deseuri lemnoase).  

HeidelbergCement este unul din liderii mondiali din  domeniul constructiilor si al materialelor de constructii, fiind in acelasi timp intre primii producatori de ciment din lume. Grupul HeidelbergCement este prezent in 50 de tari, detine 1.600 de fabrici si are peste 43.000 de angajati. 

In Romania, HeidelbergCement este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton, respectiv Carpat Agregate. HeidelbergCement produce in Romania ciment in trei fabrici aflate la Bicaz, Deva si Fieni.

 

Sursa: Capital 07 Martie 2007