În schimb, grupul Carrefour şi-a confirmat intenţia de a cota la bursă 100% din filiala sa de hard-discount (Dia) precum şi obiectivele financiare pentru 2011.
‘În această perioadă tranzitorie, Lars Olofsson a cerut Consiliului de Administraţie să amâne proiectul de listare a 25% din Carrefour Property. În consecinţă, Consiliul de Administraţie al Carrefour a decis să nu înscrie acest subiect pe ordinea de zi a adunării generale din 21 iunie’, a anunţat grupul de distribuţie într-un comunicat. Cu toate acestea, potrivit grupului, Carrefour Property va face obiectul unei restructurări iar o viitoare cotare a acestei divizii rămâne obiectivul grupului.
Carrefour a mai anunţat joi plecarea directorului responsabil cu operaţiunile din Franţa, James McCann, urmând ca atribuţiile sale să fie preluate, temporar, de directorul general Lars Olofsson, până la numirea unui succesor. Aceasta este a doua plecare a unui membru din conducerea Carrefour de la începutul anului 2011, după cea a directorului executiv pentru Europa, Vicente Trius, în luna februarie a acestui an.
Proiectul de scindare a Carrefour în trei entităţi a fost primit în mod negativ de investitori, anumiţi acţionari şi salariaţi, care şi-au manifestat în mod deschis ostilitatea faţă de acest proiect.
Carrefour este cel mai mare grup de retail din Europa şi numărul doi mondial, după grupul american Wal-Mart Stores Inc. Grupul Carrefour este prezent în 32 de ţări, unde operează 15.500 de magazine tip hypermarket, supermarket, hard discount şi magazine de vecinătate şi are 475.000 de salariaţi. Grupul francez este lider pe sectorul hipermarketurilor din România, cu 23 de astfel de magazine. De asemenea, Carrefour mai deţine în România 29 de supermarketuri.