Pentru achizitionare: tel/fax: 222.47.65, e-mail: arsene@rnc.ro
In lucrarea Globalizarea sub semnul intrebarii, editura Trei, Paul Hrist si Grahame Thompson ofera una dintre cele mai reusite incercari de pana acum de schitare a noii economii globale. Relatarea lor judicioasa, dar sceptica pe alocuri, asupra tendintelor actuale de globalizare se concentreaza asupra evaluarii stadiului economiei internationale si a posibilitatilor guvernarii economice extinse. Principalul obiectiv al acestei noi editii a cartii este de a pune la indoiala ideile la moda despre globalizarea economica pe baza dovezilor existente, prin adaugarea unor ipoteze de mare interes in ultimul timp: impactul internationalizarii relatiilor economice asupra statutului bunastarii, criza asiatica si relatiile dintre Nord si Sud in termeni de nivel al salariilor si al standardului de viata, politici de crestere in Europa, uniunea monetara etc. Autorii nu se limiteaza insa numai la a-si exprima scepticismul asupra globalizarii, ci propun o viziune alternativa asupra guvernarii economiei internationale.
Pentru achizitionare: tel/fax: 224.55.26, e-mail: editura-trei@fx.ro

Gandire rapida: proiectele de Ros Jaz, editura Rentrop&Straton, sintetizeaza, in maniera deja consacrata de aceasta editie de buzunar, tot ce ar trebui sa stim despre etapele cheie ale planificarii si executarii unui proiect:
· identificarea obiectivului;
· identificarea beneficiarului proiectului;
· conceperea planului general;
· punerea in practica a planului;
· predarea.
Cartea contine o multime de trucuri pentru a afla tot ceea ce trebuie stiut: solutii rapide pentru a face pregatiri cat mai putine si liste de control ce pot fi consultate in ultimul moment pentru a putea obtine performantele asteptate.
Pentru achizitionare: tel: 337.41.46, 337.41.47,
fax. 337.22.11, e-mail: mcl@rs.ro

Analize de calitate si performanta, de Ion Popa si colectiv, Bucuresti 2002, reprezinta o provocare pentru toti cei care se ocupa de problemele de marketing si prospectare a pietei. In cuprinsul ei vor putea descoperi proceduri si metode de definire si cuantificare a nivelului calitatii si performantei produselor si serviciilor oferite utilizatorilor, atat pentru depistarea unor elemente negative in desfasurarea proceselor proprii de productie, cat si pentru initierea unor masuri viabile pentru realizarea noilor produse si servicii. Avand in vedere ca se adreseaza cu precadere utilizatorilor din sfera productiei si serviciilor, lucrarea este structurata astfel incat sa ofere cat mai multe aplicatii si modalitati pentru definirea si cuantificarea nivelelor de calitate si performanta, a decalajului tehnic, tehnologic etc., in scopul alegerii solutiilor optime si eficiente pentru factorii de decizie in cele mai variate domenii de activitate.

Elaborarea studiului Starea economico-sociala a Romaniei in anul 2000, de Florin Georgescu, editura Expert, este urmarea unei prevederi legale care obliga Executivul sau pe membrii sai, la incetarea mandatului, sa prezinte situatia gestionarii activitatii specifice. Publicarea unei asemenea lucrari este frecvent intalnita si in practica altor tari democratice. Scopul este de a oferi informatii corecte si complete despre modul in care au fost gestionate, in perioada respectiva, treburile publice.
Intocmit pe baza datelor oficiale, studiul faciliteaza intelegerea evolutiei economice in perioada trecuta, dar si a tendintelor viitoare. Prima varianta a acestei carti, terminata in aprilie 2001, a fost supusa, sub titlul „Cartea alba a guvernarii in luna decembrie 2000”, dezbaterii publice incepute in cadrul unei conferinte de presa speciale a Guvernului. Autorul considera ca, in viitorul apropiat, se impune organizarea unei structuri adecvate, in cadrul sistemului institutional al statului, care sa se ocupe de elaborarea acestui gen de lucrari, strict necesare pentru informarea corecta si obiectiva a opiniei publice privind starea si stadiul atinse de evolutia economico-sociala a tarii, in momentele de schimbare a puterii politice, desigur, pe cai democratice.
Pentru achizitionare: tel: 411.60.75, fax: 411.54.86