Cartofi prăjiți cu sare și oțet. Secretul celor mai buni cartofi pe care i-ați mâncat vreodată

Sursă: Dreamstime

Pentru papilele gustative cu greu poate exista ceva mai bun decât cartofii prăjiți sau copți. Un hamburger, o friptură de pui sau o salată de vară merg de minune cu cartofi.

Cu toate acestea, este important să știm să-i preparăm cât mai sănătos și mai ales să-i asezonăm cum trebuie înainte de a-i găti. Există diferite variante pe care, cu siguranță, mulți le-au încercat. O astfel de variantă mai specială este cea a asezonării cartofilor prăjiți cu oțet și sare și este prezentatată de Lifehacker.

Versiunea cartofilor prăjiți cu oțet și sare este foarte populară mai ales în Canada. Cartoful echilibrează și distribuie perfect aromele puternice. Cu toate acestea, ideea de a turna o substanță apoasă peste ceva prăjit și crocant poate părea un sacrilegiu culinar, făcându-i pe mulți să ezite.

Mai ales dacă au încercat o dată, iar rezultatul a fost o farfurie de cartofi prăjiți umezi, arată Lifehacker. 

Pot fi și o gustare rece foarte bună

Cartofii prăjiți și aromatizați cu oțet pot fi consumați și a doua zi după ce au fost preparați și vor fi o gustare rece foarte bună.

După cum se știe, fierberea cartofilor înainte de a-i pune la prăjit ajută la eliminarea unei cantități mari de amidon din ei. Așa că ar fi bine să-i fierbeți înainte de a-i prăji. De asemenea, datorită fierberii nu se vor îmbiba de multă grăsime când se prăjesc.

Rețeta poate fi ajustată, în funcție de preferințe

Această rețetă de cartofi prăjiți poate fi ajustată in funcție de preferințe: cu o cantitate mai mare sau mai mică de oțet. Îi puteți marina mai mult pentru a obține o aromă mai puternică de oțet, dar aveți grijă să nu absoarbă nici prea mult oțet.

Cartofi prăjiți cu sare și oțet

Ingrediente:

4 porții de cartofi prăjiți
o linguriță și jumătat de oțe
¼ linguriță sare de mare fină (plus suplimentar pentru stropire înainte de coacere)

Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt.

Într-o tavă mare (merge și o tigaie), se stropesc cartofii prăjiți înainte cu oțet și cu sare, până când sunt acoperiți uniform. Pentru o aromă mai puternică, lăsați-i în acest amestec timp de 15 minute, amestecând ocazional.

Pentru o aromă mai ușoară, întindeți cartofii prăjiți pe tavă imediat după ce i-ați stropit cu oțet.
Băgați apoi tava la cuptor, timp de 20 de minute., la 170 de grade. În final, scoateți cartofii prăjiți din tavă și mâncați-i imediat!