Pașii pentru a obține cartofii crocanți

Uitați de drive-thru sau fast-food și faceți mai bine acasă cartofi prăjiți condimentați și irezistibili. Cu această rețetă obțineți cartofi prăjiți crocanți la exterior, dar pufoși și fragezi la interior și, în plus, rezolvați eterna problemă a cartofilor preparați acasă, care de multe ori ies moi.

Pentru această rețetă de cartofi prăjiți preparați în casă este recomandat să îi condimentați cu sare de usturoi, sare de ceapă, paprika și sare.

Iar secretul pentru obținerea unor cartofi crocanți este să folosim un mix de făina ca în cazul puiului, inelelor de ceapă crocante sau creveților. Cartofii rămân astfel crocanți chiar și atunci când îi reîncălziți mai târziu la cuptorul cu microunde.

„Acest pas suplimentar în prepararea cartofilor adaugă atât de multă savoare și este o experiență cu totul diferită”, potrivit producătorului culinar Nicole McLaughlin.

Iată câteva dintre sfaturile și trucurile ei preferate pentru a obține cartofii prăjiți perfecți și condimentați.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi, curățați de coajă;
  • 1 cană de ulei vegetal pentru prăjit;
  • 1 cană de făină universală;
  • 1 linguriță de sare de usturoi;
  • 1 linguriță de sare de ceapă;
  • 1 linguriță de ardei iute;
  • 1 linguriță de sare;
  • o jumătate de ceașcă de apă, sau cât este necesar.

Mod de preparare

Înainte de toate, cartofii trebuie să îi curățați de coajă, să îi feliați și să îi puneți într-un castron mare cu apă rece pentru a preveni înnegrirea lor.

După aceea încălziți uleiul într-o cratiță sau într-o tigaie mare la temperatura de 175 grade Celsius. În timp ce uleiul se încălzește, cerneți făina, sarea de usturoi, sarea de ceapă, paprika și sarea într-un castron mare. Încorporați treptat suficientă apă pentru a obține un mix ușor gros care poate fi picurat cu ajutorul unei linguri.

Luați cartofii din castron și scurgeți-i bine, uscați-i cu prosoape de hârtie, apoi înmuiați-i în mixul de făină, condimente și apă unul câte unul.

Coborâți cu grijă cartofii în uleiul încins, pe rând, pentru a evita ca aceștia să se aglomereze în tigaie. Cartofii se prăjesc până când devin aurii și crocanți pe toate părțile, pentru o perioadă de aproximativ 7-10 minute.

Scurgeți cartofii prăjiți pe o farfurie căptușită cu prosop de hârtie și serviți-i fierbinți!