Cartofii prăjiți sunt apreciați în toată lumea, din Grecia până în Canada, din Germania până-n Tailanda. Serviți cu ketchup, maioneză, verdețuri sau alte sosuri picante, cartofii prăjiți nu au rival. Dar cum putem reinterpreta cartofii prăjiți în stil grecesc, savurându-i sub formă de tartine, cu brânză feta?

Brânză Feta are cantități semnificative de calciu și fosfor și un conținut mai scăzut de grăsimi

Faimoasa brânză Feta are cantități semnificative de calciu și fosfor, conține mai multă apă și are un conținut mai scăzut de grăsimi și calorii, în comparație cu brânzeturile obișnuite folosite adesea în combinație cu cartofii prăjiți.

Indiferent dacă îi preparați mai moi sau mai crocanți, cartofii prăjiți vor avea un gust special dacă vor fi combinați cu brânză Feta, arată Greek Reporter.

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de cartofi prăjiți cu brânză Feta

Kronos Foods prezintă o rețetă pe care ar fi bine să o încercați:

Ingrediente și preparare:

2-3 porții de cartofi prăjiți

2 linguri de brânză Feta

Prăjiți cartofii după gust – mai moi sau mai crocanți, tăiați pai sau rondele.

Înainte de a fi prăjiți până la capăt, scoateți-i și puneți-i într-o tavă sau într-un castron care poate fi băgat la cuptor. Acoperiți-i cu brânza Feta și țineți-i la cuptor până când brânza se topește și devine foarte cremoasă

Ca opțiune, nu ezitați să adăugați lângă porția de cartofi o bucată de friptură sau legumele preferate.

Micronutrienți în brânza Feta

Conținutul de macronutrienți al brânzei feta este important, dar aceasta conține și minerale și vitamine benefice pentru sănătate. Un exemplu elocvent este calciul.

Oamenii de știință au demonstrat că aportul de produse lactate ajută la reducerea riscului de osteoporoză grație conținutului lor de calciu. Prin urmare, brânza Feta nu face excepție.

Brânza Feta conține cantități semnificative de vitamina D. Acest nutrient este esențial pentru menținerea unei sănătăți optime, precum și pentru prevenirea bolilor complexe, cardiovasculare și metabolice.

Brânza feta poate fi preparată în cuptor, la fel ca brânza italiană provolone. Cu o combinație simplă de condimente, cum ar fi oregano, cimbru și piper și un sos de ulei de măsline, veți obține o mâncare foarte gustoasă!