Cartofii trebuie prăjiți de două ori

În ciuda avertismentelor privitoare la calorii și grăsimi, din când în când putem să ne răsfățăm cu o porție de cartofi prăjiți. Există o metodă prin care oricine poate să facă acei cartofi pe care îi găsim în restaurante. Cu această rețetă obțineți cartofi prăjiți crocanți la exterior, dar pufoși și fragezi la interior. În plus, rezolvați eterna problemă a cartofilor preparați acasă, care de multe ori ies moi.

Cei mai buni cartofi prăjiţi sunt cei care sunt trecuţi de două ori prin tratamentul termic. Prima dată trebuie prăjiţi la temperatură mică, apoi scoşi şi puşi pe un şervet de hârtie ca să se absorbă tot uleiul. După ce se răcesc puţin, se pun din nou în ulei foarte încins pentru a deveni crocanţi.

Modul de preparare este simplu. Înainte de toate, cartofii trebuie să îi curățați de coajă. Apoi, să îi feliați și să îi puneți într-un castron mare cu apă rece pentru a preveni înnegrirea lor. Cea mai bună metodă de a-i tăia este cu ajutorul unei mandoline. Dacă nu aveţi tăiaţi-i în felii cu grosimea de maximum un centimetru.

Se servesc fierbinți

Fiecare felie se taie apoi în bastonaşe. Cartofii tăiaţi se pun în apă rece într-un bol mare, pentru 20 de minute pentru a scăpa de excesul de amidon. Apoi se scot şi se usucă cu un prosop de bucătărie. Se mai lasă puţin, întinşi într-un singur strat pentru a se usca la aer.

Stratul de ulei din tigaie trebuie să fie generos. Se încinge şi se adugă cartofii. Se lasă până devin aurii, 5 minute. În timp ce se rumenesc în tigaie, pune câteva rondele de ustoroi, le va da o aromă absolut fabuloasă!

Se scot, se pun pe un prosop de hârtie, se lasă să se răcească complet şi apoi se pun în ulei foarte încins. În tigaie va fi un singur strat de cartofi. Se lasă până devin brun-aurii. După ce sunt gata se scot pe prosop de hârtie care să absoarbă tot uleiul. Nu uitați: neapărat, la final, este foarte important să scurgeți cartofii prăjiți pe o farfurie căptușită cu prosop de hârtie și serviți-i fierbinți!