Conform informațiilor transmise de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), pensiile se achită pe card în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni. Totuși, ziua de 12 pică în această lună într-o zi de duminică.
„În data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”, a informat CNPP.
CNPP a oferit informații și despre timpul în care banii sunt reținuți la poștă
CNPP a oferit informații și despre timpul în care banii sunt reținuți la poștă, în cazul în care titularul lipsește din localitate.
„Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.
Pentru persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs”, a explicat CNPP, conform bugetul.ro
Bugetul alocat pensiilor de 9,4% din PIB și reforma pensiilor speciale vor fi discutate la Bruxelles
În altă ordine de idei, bugetul alocat pensiilor de 9,4% din PIB și reforma pensiilor speciale sunt două subiecte importante care vor fi discutate la Bruxelles.
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a dezvăluit vineri, 10 februarie 2023, schimbările pe care le va cere România la Bruxelles, în privința Planului de Redresare și Reziliență (PNRR). Printre solicitările oficialilor români se numără bugetul alocat pensiilor de 9,4% din PIB și reforma pensiilor speciale.
Potrivit spuselor sale, sunt patru puncte majore ce vor face obiectul negocierilor de la Bruxelles, unele cerute de România, altele cerute de Comisia Europeană (CE). Marcel Boloș a precizat, totodată, că toate cererile trebuie depuse până pe data de 30 aprilie 2023.
„Avem patru solicitări majore în ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență. Prima este, de fapt, o obligație și se referă la reducerea grantului, ca urmare a creșterii economice din 2021 față de 2020. Avem de redus 2,1 miliarde euro, o sarcină grea pentru că presupune afectarea unora dintre jaloanele la care ne-am angajat, implicit a unor investiții cuprinse în plan”, a explicat Marcel Boloș