Casa de Pensii, anunț importat în miez de noapte. Se întâmplă pe 28 noiembrie

Ambasada României în Italia va organiza o reuniune pe tema pensiilor comunitare, unde vor participa reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), dar și președintele instituției, Daniel Baciu.

Reuniunea va avea loc luni, 28 noiembrie, la ora 18:30 la sediul Ambasadei României în Italia din Via Nicolo Tartaglia.

Instituția anunță că vor fi abordate mai multe subiecte printre care rolul și atribuțiile Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) în sistemul public de pensii din România și categoriile de pensii acordare, dar și beneficiile acordate pensionarilor în acest an.

Nu în ultimul rând se va discuta și despre pensiile comunitare, subiect în care intră regimul de depunere a cererii, întocmirea dosarului de pensie comunitară, instituțiile cu competență în domeniu și persoanele de contact, scrie stiridiaspora.ro.

Românii din Italia care doresc să participe trebuie să trimită un email

Ambasada României în Italia mai spune că românii care locuiesc în această țară și doresc să participe o pot face prin trimiterea unui email la adresele roma.social@mae.ro și roma.social1@mae.ro.

În cadrul acestor email-uri trebuie să fie notate numele și prenumele, dar și numărul de contact, mai spune instituția.

Pentru cei care deja au depus cererile de acordare a unor drepturi de pensii, Ambasada României în Italia spune că aceștia pot adresa întrebări punctuale cu privire la stadiul cererilor. Persoanele doritoare fie pot să transmită detalii ale cererilor depuse la aceleași adrese de email, fie pot prezenta succint situația în timpul reuniunii.

Aproximativ 1.200.000 de cetățeni români rezidenți sunt în Italia

Sursa anterior citată mai spune că în Italia trăiesc aproximativ 1.200.000 de cetățeni români rezidenți, fiind cea mai numeroasă comunitate străină din această țară.

Cei mai mulți români se găsesc în centru și în partea de nord a Italiei, populația română în această țară fiind preponderentă în regiunea Lazio și în zona metropolitană a Romei.

Cei mai mulți români din Italia lucrează în sectorul serviciilor, fiind vorba despre jumătate din numărul celor rezidenți. Este de menționat că, în ultimii ani, mai mulți români aflați în Italia s-au apucat de antreprenoriat, fiind interesați, în special, de domeniul construcțiilor.