"Anul trecut, spre exemplu, nu am avut de muncă (niciun film, nicio carte), aşa că am câştigat mult mai puţin. Chiar dacă mă descurc bine, asta nu mă poate asocia cu cei bogaţi. Eu îmi dedic viaţa celor care au mai puţin şi care au fost păcăliţi de sistem. Îmi petrec timpul, banii şi energia încercând să pun capăt acestui sistem violent, care este nedrept cu cei care muncesc în această ţară", spunea cineastul.
Presa internaţională, însă, arată că Moore nu are motive să se îngrijoreze de venitul său. Conform datelor fiscale, Moore deţine o impunătoare casă de vacanţa pe malul unui lac din Michigan – una dintre comunităţile de elită din Statele Unite ale Americii, asta pe lângă reşedinţa lui din Manhattan.
Big Hollywood-ul a obţinut fotografii cu conacul lui Moore, estimat la aproape două milioane de dolari, remarcând că "este genul de reşedinţă de lux la care cei 99% dintre americani nu pot decât să viseze".
Prin susţinerea mişcării "Ocupaţi Wall Street", celebrul realizator de documentare, scriitor şi critic al sistemului politic şi economic al SUA şi-a atras o mulţime de critici, în special din cauza discrepanţei dintre averea sa şi orientările pe care susţine că le are.
Protestatarii "Ocupaţi Wall Street" militează împotriva celor 1%, încercând să atragă furia asupra decalajului economic tot mai mare dintre bogaţi şi oricine altcineva din America.
Dar cine sunt aceşti oameni norocoşi care fac parte din cei 1%?
Potrivit CNN, există 1,4 milioane de gospodării care corespund criteriilor grupului de 1%. Cei care fac parte din procentul de 1% au câştigat aproape 17% din venitul naţiunii şi au plătit aproximativ 37% din impozitul pe venit.