Casa pe care o poți construi în doar șase zile! ”Costuri cu 20-30% mai mici decât la o casă tradițională„

O viață întreagă să trăiești la bloc, nu este atât de plăcut pentru nimeni. Uneori vrei să te bucuri de soare în curte, cu prietenii, sau să îți bei cafeaua dimineața în aer liber, dar în ziua de azi, să construiești o casă înseamnă să investești o sumă colosală, iar din păcate, puțini români se bucură de salarii mari și bogății…până acum. Mathe Laszlo, un roman noscut la Zalău, a inventat un sistem revolutionar care îți permite să îți construiești o casă în doar șase zile.

Românul care a inventat acest sistem a rămas modest și atent la nevoile oamenilor în materie e sisteme de izolare. Sistemul revolutionar se numește Thermodul System si garantează pănă la 90% conservarea energiei prin izolarea termincă, fiind deja tot mai folosit în America, și Africa, dar și Germania și Austria.

 “Sistemul Thermodul este o tehnologie de construcție folosită de mai mulţi ani în lume pentru locuințe energo-economice, care se impune pe piaţă din ce în ce mai mult. Panourile Thermodul sunt realizate din două plăci de Neopor sau polistiren expandat cu densitatea de 24 kg/mc, cu lăţimea de 1 m şi înălţimea de 3 m, în funcţie de natura peretelui.

Plăcile panoului sunt spaţiate la 15 cm. distanţă una faţă de cealaltă, printr-un sistem mecanic propriu, realizat cu elemente din pvc, fără conductivitate termică, pentru a nu favoriza apariţia punţilor termice.
Interspaţiul dintre plăcile panoului se umple cu beton prin turnare, dupa ce s-a montat armatură necesara (stâlpi, grinzi, centuri, boiandrugi). Nu există operaţiuni de decofrare.

Cofragul rămâne înglobat în lucrare, iar cei 28 de cm de Neopor ai panoului TN28 vor constitui izolaţia termofonică în dublă cochilie a clădirii. O soluţie inovatoare este adoptată pentru realizarea planşeelor. Similar execuţiei pereţilor, polistirenul este folosit şi aici drept cofrag pentru turnarea betonului, iar apoi ca izolaţie termofonică” a declarant Mathe Laszlo, inventorul Thermodul System, citat de Ziarulonline.ro.

Casa este ”verde”, ceea ce înseamnă că are un consum mic de energie, reducerea energetică fiind de minim 70%, spre deosebire de alte sisteme de construcții de pe piață. Este masivă și rezistentă la calamități naturale. Pe termen lung, oferă o economisire imensă la încălzire.

E mai ieftin decât o casă normală?

“Categoric DA. Cand vorbim de o casa la cheie, cu Thermodul System putem obține costuri cu 20-30% mai mici decat la o casa tradiționala. Si aici vorbim de o constructie ecologică, fără lemn, prielnică mediului inconjurator, dar nu in ultimul rand perfect izolată. Îmi e milă de oameni care cred că dacă au lipit postiren de 10 cm. pe exteriorul casei au o locuință izolată.

Da, este mai bine decat nimic, dar diferenta nu este foarte mare. Dacă iarna îmi iau o haină dar nu îmi pun ciorapi si căciulă, am toate sansele să înghet. Nu fac reclamă la mașini, dar dacă îți cumperi Logan, mergi cu Logan, dacă iți cumperi un Mercedes, ai alt confort. Și atenție! La preturi mai mici decat o casa din cărămidă (care a fost inventată cu aproape 100 de ani în urmă), izolată de formă”, a mărturisit Mathe Laszlo.