Achiziţionarea unui apartament într-un bloc vechi, respectiv unul nou, dar scump pentru veniturile românilor sau aşteptarea unor preţuri mai mici, nu sunt singurele soluţii la care puteţi apela pe timp de criză. Locuinţele pe structură de lemn sau cele realizate din cofraje termoizolante pot reprezenta o alternativă.

Timpul scurt de execuţie, costurile reduse, atât de realizare, cât şi de întreţinere sau rezistenţa  sunt doar câteva dintre avantajele acestor tipuri de imobile. De exemplu, cu 40.000 de euro se poate construi o locuinţă din cofraje termoizolante, la cheie, de 70 metri pătraţi compusă din două camere, bucătărie, baie şi holuri aferente, susţine Marin Cruţescu, fondatorul Amvic. Potrivit acestuia, durata de viaţă a unei astfel de case este de circa 400 de ani. Preţul la roşu se situează între 150 şi 230 de euro metrul pătrat. La cheie, însă, costurile sunt, în medie, de 400- 500 de euro metrul pătrat, în funcţie de calitatea finisajelor şi a instalaţiilor folosite.

 

Şi casa de lemn are o durată de viaţă de circa 70 -100 de ani, subliniază Tudor Ion, director executiv Elmet Construct Systems. Preţul standard al unei locuinţe construite pe structură de lemn este de circa 220 de euro metrul pătrat, la roşu, respectiv 350 de euro, la cheie. Potrivit lui Tudor Ion, o casă de 96 metri pătraţi ar costa 20.000 de euro cu finisaje incluse.