Casele de discuri consideră că site-ul ar trebui să plătească despăgubiri de 100.000 de dolari pentru fiecare melodie descărcată. Cum au calculat aceştia? Presupunând că industria muzicală poate obţine daune de 10 dolari pentru fiecare descărcare ilegală a unei melodii, în condiţiile în care 10.000 de oameni au descărcat melodia, Limeware ar trebui să plătească daune totale de 100.000 de dolari pentru o singură melodie.

Judecătoarea Kimba Wood le-a explicat caselor de discuri reclamante că nu pot sa solicite daune decât pentru fiecare lucrare în parte şi nu pentru fiecare descărcare a unui mp3. Wood a considerat cererea de 75 de trilioane de dolari ca fiind absurdă.

La începutul acestui an, un tribunal din Finlanda a condamnat doi operatori unui hub ilegal de tip DirectConnect (DC) să plătească titularilor de drepturi peste  820.000 de euro cu titlul de despăgubiri pentru facilitarea distribuţiei ilegale de filme, jocuri şi muzică.

Această sumă este cea mai mare despăgubire acordată în cazurile investigate de către Centrul de Informare în Copyright şi Anti-Piraterie din Finlanda (CIAPC).

Proprietarul hub-ului a primit, de asemenea, o pedeapsă de patru luni de închisoare cu suspendare prin decizia Judecătoriei Lohja, iar unei persoane care a fost operator al hub-ului i-a fost dată o sentinţă de trei luni de închisoare cu suspendare.