Poate fi împărțit proporțional cu alți angajați ai restaurantului care au lucrat în aceeași tură. Pe de altă parte, lăsarea unui bacșiș cu un card de credit ar putea însemna că persoana care v-a servit nu-l va vedea decât două săptămâni mai târziu, când va ajunge pe cecul lor de plată.
În plus, unele restaurante obligă chelnerul să plătească taxa de procesare a cardului de credit pentru suma bacșișului, potrivit Chowhound.
Numerarul este rege
De aceea, experții susțin că numerarul este rege, fiind o metodă mai simplă pentru toată lumea. În calitate de client, puteți da bacșiș sub formă de numerar și puteți pleca. Nu trebuie să așteptați ca un angajat să vă ruleze cardul sau să găsească un stilou pentru a putea semna. Și este mult mai bine pentru cel care v-a servit la masă. Primirea unui bacșiș în numerar la jumătatea turei este o mini adrenalină, dând motivație angajaților unui restaurant.
În plus, este mai ușor de gestionat. Nu există nicio matematică complicată la sfârșitul turei, nu există taxe pentru cardul de credit care să elimine o parte din câștiguri, iar cota din bacșiș (procentul din bacșișuri pe care angajații trebuie să le distribuie barmanilor, responsabililor și bucătarilor se calculează mai repede.
Cât ar trebui să lăsați bacșiș
Cash-ul este cea mai bună variantă când vrei să lași bacșiș, dar nu înseamnă că poți să lași mai puțin. Bacșișul la un restaurant fast-food este lăsat la voia clientului, dar la un restaurant cu servicii complete, suma minimă standard este de 20% pentru un serviciu decent. Fiecare dolar contează atunci când dai bacșiș angajaților unui restaurant și te confrunți cu taxe care sunt adesea evaluate pe ceea ce ar trebui să câștigi, nu pe ceea ce faci.
Taxe și deduceri
Unele restaurante nu transferă doar clienților taxele de card de credit, ci și angajaților lor.
Mary King, fost manager de restaurant, a spus că, în unele state din SUA, restaurantele și barurile pot lua în mod legal taxele de procesare a cardurilor de credit din bacșișurile cardului de credit.
„Acesta este de obicei aproximativ 3% până la 4% din bacșiș, care se poate adăuga dacă majoritatea bacșișurilor angajatului sunt pe carduri de credit și de debit”, a explicat ea.
„Chiar și în statele în care acest lucru este legal din punct de vedere tehnic, rareori am văzut proprietarii de restaurante impunând acest lucru; a face acest lucru cât mai corect necesită o muncă administrativă pe care mulți proprietari de restaurante nu o fac”, susține ea.