Potrivit paginii de Instagram Viperele Vesele, se pare că și în acest an un membru al echipei conduse de chef Sorin Bontea este marele câștigător al premiului în valoare de 30.000 de euro. Nina Hariton ar fi câștigătoarea Chefi la Cuțite, sezonul 11.
Nina Hariton a venit tocmai de la Paris pentru a lua parte la Chefi la Cuțite 2023 și a reușit să primească trei cuțite de aur din partea chefilor.
Câștigătoarea a primit cu bucurie cuțitul de la chef Bontea și i-a promis că va ajunge chiar în finală. Nina Hariton este din Republica Moldova și locuiește la Paris din 2015. La cei 31 de ani, concurenta lucrează ca agent imobiliar, dar are o experiență uriașă în bucătărie.
Cuțitul de aur, Nina Hariton, a lucrat cinci ani în restaurante renumite din Franța, dar a fost nevoită să renunțe la bucătărie, din cauza programului încărcat și pentru a avea mai mult timp pentru fiul ei de 7 ani.
„Dacă dumneavoastră îmi dați al treilea cuțit merg la dumneavoastră. Și mergem în finală, vă promit chef. Pentru că îmi doresc, am ambiție și pentru că am gust”, a promis Nina Hariton.
Prima femeie cu trei cuțite
Nina Hariton e prima femeie care a luat trei cuțite de aur, are o fiică și locuiește la Paris. Câştigătoarea Chefi la Cuţite are o familie superbă. Locuiește cu soțul și fiica în Franța: „Am renunțat la tot și m-am dus cu inima”
Nina Hariton a devenit în preselecții cuțitul de aur al lui Sorin Bontea. În plus, concurenta s-a făcut remarcată ca prima femeie din emisiune care a obținut trei cuțite de aur. Tânăra a reușit să-i cucerească pe chefi cu preparatul său, iar acum a ajuns în semifinală.
În cea de-a treia ediție a emisiunii Chefi la cuțite, Nina Hariton i-a impresionat pe cei trei chefi. Concurenta a pregătit pentru preselecții un preparat de excepție și a demonstrat că își merită locul în concurs. Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu i-au oferit atunci trei cuțite de aur Ninei Hariton.
Concurenta este din Republica Moldova și lucrează ca agent imobiliar în Paris, unde locuiește de opt ani. De mic copil a fost pasionată de bucătărie, iar acum și-a făcut curaj și a decis să participe la Chefi la cuțite.
Nina Hariton a pregătit pentru preselecții un piept de găină de fermă cu piure de brocolli, reușind să-i impresioneze pe cei trei jurați. „Gătitul îl fac pentru familie, pentru prieteni. Mie îmi place foarte mult să primesc oameni și să fac farfurii frumoase, chiar și seara, acasă, atunci când gătim’, a declarat Nina Hariton.
Sorin Bontea a trecut prin emoții mari, căci la un moment dat a crezut că o va pierde pe Nina Hariton din echipa sa. Concurenta a gătit paste carbonara la proba eliminatorie, dar mâncarea sa nu a fost apreciată de chefi. Tânăra a reușit să se salveze obținând zece puncte. „Doamne cum m-am speriat’, a spus chef Bontea.
Povestea de viață a câștigătoarei
Nina Hariton a povestit că a plecat la Paris pentru a fi alături de soțul ei, pe care l-a cunoscut la o petrecere în Republica Moldova. El locuiește de mulți ani în Paris, iar în prezent sunt căsătoriți. Cei doi au împreună o fiică în vârstă de 8 ani. Nina Hariton s-a apucat de gătit și chiar a lucrat într-un restaurant care îi aparținea chefului John Carlino.
„Am ajuns la Paris după iubire, după dragoste, după soțul meu actual. Ne-am cunoscut la o petrecere în Republica Moldova. El era în Franța, ne-am văzut trei luni și apoi m-am hotărât, la propunerea lui, să îl urmez și să merg în Franța. Am renunțat la tot și m-am dus cu inima. Când am plecat în Franța am renunțat la facultatea mea de teatru din Galați și l-am urmat pe el acolo. Am întâlnit un chef bucătar și a fost ca o lumină‘, a mai spus concurenta.
Nina Hariton a explicat de ce a renunțat la meseria de bucătar pentru a deveni agent imobiliar.„Pentru că începeam la 7 și terminam la 12 noaptea, știți cum sunt chefii, pentru ei asta e viață. Pentru mine, presiunea aceasta, plus viața de familie, că am un copil, are 7 ani. Colegii niciodată nu mă înțelegeau când copilul era bolnav sau mergeam la urgențe sau să rămân cu el. Am lucrat 5 ani în restaurante haute cuisine”.