Arendașii spun că, din cauza condițiilor meteo dificile, este greu să ne gândim astăzi, în România, la producții medii de grâu de peste 4.000 de kilograme la hectar, în lipsa unui sistem integrat de producție și desfacere, dar și în lipsa unor norme clare care să impulsioneze productivitatea. Cu toate acestea, există și excepții, cum este cazul marilor agricultori, cu producții comparabile de multe ori cu cele din Vest. Dincolo de puterea de negociere a proprietarilor și de calitatea terenurilor, cantitatea de cereale primită variază în funcție de mărimea asociației, de poziționarea terenurilor, de accesul la irigații, sau chiar de factori conjuncturali precum apropierea de drumurile naționale, după cum susțin arendașii. Continuarea, pe agrointel.ro
Cât câştigă fermierii care îşi arendează terenul
16 martie 2013, 20:57
Ultima modificare în 16 martie 2013, 22:57
Proprietarii de terenuri date în arendă primesc, în medie, circa 700 de kilograme de grâu la hectar, la o producție de 4 tone la hectar. Cu cât producțiile sunt mai mari, cu atât crește însă și cantitatea primită. Nivelul arendei este dat de calitatea și poziția terenurilor și mai ales de puterea de negociere a agricultorilor
Etichete: fermieri,
Închiriere / arendare
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook