Potrivit gds.ro, salariul managerului companiei a fost aprobat de Consiliul de Supraveghere la sfârşitul săptămânii trecute.  “Cu toate că, iniţial, se vorbea de 10.000 de euro, în baza fondului de salarii ce fusese aprobat de la începutul acestui an, ulterior, s-a vehiculat o sumă de aproximativ 5.000 de euro. În cele din urmă, în ultima şedinţă a Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, suma care a fost supusă analizei şi votului este de 22.000 de lei”, scrie sursa citată.

Luptă grea pentru bonusuri

Potrivit unei informări a Complexului Energetic Oltenia, lipsa de activitate din această primă parte a anului se va reflecta şi în profitul anual, mai ales dacă nu va fi o vară secetoasă şi energia în sistemul eolian şi hidro va fi prezentă din ce în ce mai mult pe piaţă.

„Ponderea energiei eoliene în lunile ianuarie şi februarie 2013 a fost de 6-7%, existând şi intervale de timp (zile consecutive) în care puterea medie a depăşit 12%. Complexul Energetic Oltenia a făcut referire la actualul mecanism de intrare în piaţă a producătorilor de energie regenerabilă, care are ca efect creşterea semnificativă a costurilor de producere pentru grupurile energetice pe cărbune datorită unei funcţionări ineficiente, în regim variabil, la sarcini neeconomice, sub randamentul optim şi uzură accelerată a instalaţiilor ca urmare a deselor porniri şi opriri dispuse de Dispeceratul Energetic Naţional pentru echilibrarea sistemului. Exemplu: în ultimele săptămâni, aproape zilnic au fost efectuate opriri şi porniri a câte unui grup de 330 MW. Au fost cazuri în care, în interval de 24 de ore, DEN a dispus, la CE Oltenia, oprirea şi repornirea unei capacităţi cumulate de aproximativ 800 de MW, ceea ce reprezintă costuri de circa 200.000 de euro pe zi şi, implicit, milioane de euro pe an“, se menţionează în informarea Complexului Energetic Oltenia.

Complexul Oltenia s-a înfiinţat prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, CE Turceni, CE Rovinari şi CE Craiova şi are ca obiect principal de activitate producerea şi furnizarea energiei electrice şi termice şi exploatarea minelor şi carierelor de lignit.

Mai multe detalii pe gds.ro