Antivirusii falşi, cunoscuţi de asemenea sub numele de “rogueware”, sunt programe care intră în computerele utilizatorului şi avertizează asupra unor infecţii masive. Apoi, ei "invită" utilizatorii să cumpere o soluţie la problema lor. Cu toate acestea, odată ce utilizatorii au introdus datele de la cardul de credit şi au virat suma, ei sunt lăsaţi cu o soluţie inutilă pentru o problemă inexistentă.

Chiar daca acest lucru este un fenomen relativ recent (antiviruşii falşi au început să apără în urmă cu patru ani), 11,6% din totalul ameninţărilor informatice adunate în ultimii 21 ani fac parte din această categorie.

Pană acum în acest an, 34,8% din totalul computerelor din întreaga lume sunt infectate cu diverse tipuri de malware, dintre care 5,4% au fost infectate cu un antivirus fals, generând pentru hackeri câştiguri de 34 milioane dolari pe lună (415 milioane dolari pe an)

Panda Security sfătuieşte utilizatorii să ia măsuri de siguranţă atunci când caută informaţii pe Internet, asigurându-se că au un instalat un software antivirus de încredere şi actualizat.

SURSA: Panda Labs