Potrivit anunțului de licitație publicat pe site-ul BRM, Compania de Drumuri Naționale va achiziționa în acest an o cantitate de sare de 400.000 de tone. Valoarea contractului este4 estimată la 77,14 milioane de lei, ceea ce înseamnă un preț de 192,85 de lei/tona de sare.

Cea mai mare cantitate de sare este rezervată pentru Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași – 90.220 de tone, DRDP București – 89.220 tone și DRDP Brașov – 87.070. Celelalte partr direcții: Cluj, Craiova, Timișoara și Constanța își impart diferența până la 400.000 de tone.

Licitația are loc în decursul zilei de astăzi, la BRM.

Capital.ro informa ieri că directorul general al Societății Naționale a Sării (SNS), Aurel Bucur, a declarat că anul trecut societatea pe care o conduce a livrat CNADNR o cantitate de 250.000 de tone.

Potrivit directorului general al SN a Sării, există întârzieri în semnarea contractului cu CNADNR, iar lucrurile trebuie urgentate, pentru că deja iarna a început. Mai mult, directorul companiei susține că CNADNR vrea ca în acest an să înlocuiască nisipul cu sare, de aici venind și creșterea cantității necesare.

La rândul său, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, susține că nu există întârzieri, astăzi fiind organizată licitația pentru achiziționarea sării pentru deszăpezire.