Chiar dacă autobuzele turistice circulă goale, Regia Autonomă de Transport București are grijă să reînoiescă în fiecare an contractul pentru închirierea celor patru autobuze. Potrivit unui anunț de licitație, oficialii RATB au parafat contractul de închiriere autobuze turistice etajate, fără șofer, pentru turul orașului valabil o perioadă de 6 luni, în valoare de 144.000 euro, fără TVA. Autobuzele au fost închiriate de la RATC Constanța, RATB nu a organizat licitație electronică, iar cei 144.000 euro sunt asigurați din bugetul propriu. Anul trecut, RATB a plătit pentru patru autobuze, pe o perioadă de şase luni, circa 148.000 de euro cu TVA inclus.
Autobuzele turistice circulă pe un traseu cu o lungime de 15,4 km, ce cuprinde 14 staţii şi poate fi parcurs în aproximativ 50 minute: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei.
O călătorie costă 25 de lei
Conform RATB, tarifele de transport pentru această linie, stabilite pe categorii de vârstă, sunt: 25 lei/bilet pentru adulţi şi 10 lei/bilet pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de adulţi, vor beneficia de transport gratuit. Cardul de călătorie se poate procura din autobuzele turistice.
Utilizarea cardului pe parcursul întregii zile oferă turiştilor avantajul flexibilităţii în alegerea programului şi obiectivelor de interes.
Începând cu anul acesta, proiectul „Bucharest City Tour” beneficiază de un concept integrat de funcţionare şi promovare. Având în vedere caracterul special al acestei linii, pe lângă serviciul de transport, oferim turiştilor şi oportunitatea de a se informa asupra posibilităţilor de petrecere a timpului liber în Bucureşti, prin intermediul materialelor informative puse la dispoziţie.
Autobuzele double-decker sunt dotate cu ghid audio în limba română, engleză, franceză, urmând ca, în scurt timp, să fie implementat şi un ghid audio în limba italiană. Cele 14 staţii situate pe traseul liniei turistice oferă o imagine nouă, mult mai atractivă, datorită recolantării stâlpilor ce le marchează, cu un design unitar cu materialele informative tipărite. Proiectul Bucharest City Tour a fost initiat de Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului la data de 28 iulie 2011.