Suma de 112 milioane lei este necesară pentru racordarea la sistem a gospodăriilor din localităţile rurale total neelectrificate, iar 784 milioane lei este necesarul de investiţii pentru racordarea gospodăriilor din localităţile rurale care necesită extinderi.

Investiţia totală necesară electrificării gospodăriilor amplasate în zonele rurale deservite de filialele SC Electrica SA se ridică la 589 milioane lei. Banii necesari electrificării gospodăriilor amplasate în zonele rurale deservite de operatorii de distribuţie cu capital majoritar privat este de 307 milioane lei, potrivit sursei citate.

Din totalul celor 60.584 gospodării neelectrificate, în zonele deservite de filialele de distribuţie Electrica se regăsesc 32.223 gospodării neelectrificate amplasate în 1.071 localităţi rurale. În zonele deservite de operatorii de distribuţie cu capital majoritar privat se regăsesc 28.361 gospodării neelectrificate amplasate în 1.029 localităţi rurale, din care 1.027 gospodării amplasate în 38 localităţi total neelectrificate.
SURSA: Agerpres