Mihai Tudose susține că pentru recalcularea pensiilor se cheltuie în total 30 de miliarde de lei, însă Guvernul continuă să spună că nu sunt bani pentru pensii. El a explicat și cum sunt împărțiți acești bani.
Se pare că se cheltuie 1.200 euro pe zi pentru consultanța externă și 1,6 milioane de euro pentru achiziţiile de birouri dulapuri, scaune, măsuţe pentru persoane nou angajat pentru recalcularea pensiilor.
Totodată, alte 27 de milioane de euro sunt cheltuite pentru implementarea de ghiduri metodologice în sănătate, chiar dacă astfel de ghiduri sunt oferite gratuit la Banca Mondială.
„Sunt prevăzuţi 1.200 de euro pe zi pentru consultanţă externă, 1,6 milioane de euro pentru achiziţiile de birouri dulapuri, scaune, măsuţe pentru persoane nou angajat pentru recalcularea pensiilor, deci bani de pensii nu avem, dar cheltuim 30 de miliarde de lei ca să recalculăm pensiile.
27 de milioane de euro pentru implementarea de ghiduri metodologice în sănătate, alea gratis de la Banca Mondială nu sunt bune fiindcă sunt gratis şi când sunt gratis probabil că nu sunt comisioane. 41 de milioane de euro consultanţă în vederea ajustării cadrului legislativ pentru programe de formare în domeniul sănătăţii, alea deja existente repet nu sunt bune pentru că nu mai costă 4 milioane de euro”, a mai spus Mihai Tudose.
Mai multe pasaje din PNRR au fost copiate
Totodată, europarlamentarul a vobrit și despre PNRR. Potrivit acestuia, unele pasaje din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost copiate, iar documentele sunt semnate de companii.
Totodată, Tudose a mai subliniat faptul că banii vor ajunge tot în zona de interesa a guvernanților și speră ca Comisia să îi mai cheme la negocieri.
„Să vedem ce face Comisia, probabil că o să-i mai cheme să negocieze, eu repet şi am stat azi de vorbă cu colegii nu ne închipuim cum poţi să trimiţi 6 variante pe transporturi şi să aleagă în comisie una.
Ne spun de luni de zile muncim, mii de oameni muncesc din partea noastră, din partea guvernului ca să facă acest plan şi acum aflăm că de fapt datele au fost livrate de beneficiari consultanţi care bineînţeles au partea lor de interes în ceea ce priveşte acest plan, adică să ajungă banii tot în zona lor de interes”, a declarat Mihai Tudose.