”Pentru antreprenorii din toată lumea, America este încă un <<El Dorado>> datorită taxării foarte bune din anumite state şi mediului de afaceri prietenos, dar şi pieţei uriaşe şi nivelului de cumpărare crescut, în ciuda problemelor din ultimii ani de criză”, a declarat avocatul specializat în imigrări şi vize în SUA Ruslan Bocancea, managing partner în cadrul societăţii Bocancea Law Firm.
Cu toate acestea, românii sunt cu mult în urma antreprenorilor din alte ţări europene în ceea ce priveşte vizele de investitor E-2. Oamenii de afaceri din Germania obţin anual peste 3.000 de vize de investiţii în America, în timp ce, de exemplu, francezii primesc peste 2.000 de vize, iar italienii – circa 1.000 de vize în fiecare an.
“SUA oferă foarte multe beneficii pentru investitorii străini, iar cele mai importante se referă la posibilitatea de a locui în State pe o perioadă îndelungată, dreptul de a lucra, posibilitatea de a emigra cu toţi membrii familiei, posibilitatea de a ieşi la pensie, dar şi altele”, a mai spus Ruslan Bocancea. Potrivit avocatului specializat în imigrări în SUA, un proiect antreprenorial cu şanse mari de reuşită necesită o investiţie minimă situată între 100.000 şi 150.000 de dolari şi un plan bun de afaceri pentru următorii cinci ani. “Orice antreprenor poate începe un business de la zero în SUA, fără să mai fi avut o afacere în trecut în România sau într-o altă ţară. Are nevoie de un plan de afaceri şi de fondurile necesare demarării lui”, a adăugat Ruslan Bocancea.
El a mai spus că, deşi există mai multe tipuri de vize pentru investiţii, cea mai potrivită pentru antreprenori şi, de altfel, şi cea mai solicitată este E-2. “E-2 este o viză temporară care se oferă iniţial pentru doi – cinci ani, după care se poate prelungi atât timp cât afacerea continuă să fie profitabilă, dar este de reţinut că această viză nu oferă dreptul de reşedinţă permanentă sau cetăţenie”, a mai spus avocatul. Printre avantajele E-2 se numără faptul că antreprenorii îşi pot aduce imediat şi membrii familiei cu ei (soţii/soţiile şi copiii sub 21 de ani, necăsătoriţi), care, la rândul lor, vor primi vizele E-2, valabile pe aceeaşi perioadă ca şi cea a antreprenorului. Soţii/soţiile vor putea studia în SUA şi, de asemenea, vor avea drept de muncă. De asemenea, copiii antreprenorului vor putea studia, însă nu vor avea drept de muncă. Ulterior, antreprenorul va avea posibilitatea ca să aducă din România şi câţiva angajaţi (inclusiv familiile lor) cu vizele E-2. Pentru a merge în SUA, românii au la ora actuală la dispoziţie peste 25 de tipuri de vize temporare.
Bocancea Law Firm este o firmă americană de avocatură, cu birouri în SUA şi România. Firma a fost înfiinţată în 2010 în Minneapolis (SUA) de către avocatul Ruslan Bocancea, care a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice în Dakota de Sud şi Facultatea de Drept din Minnesota şi care lucrase anterior pentru mai mulţi senatori şi deputaţi din două state americane, precum şi pentru Judecătoria Federală din Minnesota.
Cât costă să faci afaceri în SUA?
2 noiembrie 2012, 11:51
Ultima modificare în 2 noiembrie 2012, 13:51
Statele Unite atrag în fiecare an zeci de antreprenori români, care îşi deschid afaceri în America în domenii variate, precum IT, turism, resurse umane sau în industria alimentară. De exemplu, anul trecut, 29 de oameni de afaceri autohtoni au devenit patroni în SUA, după ce în 2010 un număr de 18 antreprenori făcuseră acelaşi pas. Numărul lor este în creştere faţă de 2009, când doar 11 au primit vize de investitori.
Etichete: afaceri,
sua,
vize
Publicat in categoriile: Știri din Business
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri din Business
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook