Supermarketurile au decorat deja totul de sărbătoare, cu lumini și culori specifice momentului. În acest context, oamenii se întreabă cât costă un brad de Crăciun în acest an.

Cât costă un brad de Crăciun?

Oamenii vor achita mai mult pentru produsele din categoria „premium”. Totuși, asta nu înseamnă că nu sunt oferte și pentru cei care nu vor să plătească bani mulți. De exemplu, catalogul online  prezentat de Carrefour arată că cele mai mici costuri sunt de aproximativ 100 de lei.

De asemenea, un brad artificial alb și cu suport de plastic, cu înălțimea de 150 cm, este 109 lei. Totodată, românii trebuie să scoată din buzunar 159 de lei pentru un brad artificial Himalaya, de doar 90 cm.

Simultan, magazinul prezintă prețuri și pentru produsele românești. Astfel, putem vedea că un brad Carpați, cu o înălțime de 180 de cm, costă 499 de lei. Un brad artificial Siberian, de 220 cm, poate fi achiziționat cu 549 lei.

Prețurile sunt puțini mai mari atunci când vine vorba de molid. Un brad artificial, cu o înălțime de 220 de metri, de culoare verde, se găsește la Carrefour cu suma de 699 de lei. Prețurile ajung și la 999 lei, pentru brazi de 2,2 metri, din categoria premium.

Când se aprind luminițele la Târgul de Crăciun din București?

Sărbătorile de Iarnă se apropie cu repeziciune. Târgul de Crăciun București este pregătit să-și deschidă porțile. În perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, în Piața Constituției, are loc cel mai mare târg dedicat sărbătorilor de iarnă. Târgul este organizat de Primăria Capitalei prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București. Intrarea este liberă.

Tot din Târgul de Crăciun București, în seara zilei de 30 de noiembrie, la ora 18.00, se va aprinde și iluminatul festiv în Capitală. Bradul înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină, decorațiunile luminoase, căsuțele frumos ornate, deliciile tradiționale și internaționale, toate vor crea atmosfera magică a Crăciunului, chiar în inima orașului.

Peste 130 de căsuțe vor găzdui meșteșugari din toate zonele țării. Creatori autentici și producători locali, nu vor lipsi de la târg globurile pictate manual. Coronițele împletite, decorațiunile și ornamentele specifice, icoane și obiecte din lemn, ii și costume tradiționale. Jucării, accesorii, bijuterii, podoabe și cosmetice naturale, dar nici cozonacii, prăjiturile și ciocolata de casă, turta dulce sau acadele.