Mulți utilizatori trebuie să învețe cum să folosească corect un smartphone. Aceste dispozitive atât de necesare în fiecare zi au nevoie de întreținere regulată și de actualizări importante pentru a fi protejate împotriva uzurii și a atacurilor.
Oprirea telefonului îl protejează cel mai bine
Telefonul are o funcție de bază, pe care mulți oameni nu o folosesc: este vorba de oprirea completă a smartphone-ului.
Potrivit experților în securitate de la NSA, doar acest lucru ajută la protejarea dispozitivului de unele atacuri de hacking. Asta implică spargerea, pas cu pas, a funcțiilor de securitate ale smartphone-ului. Începând cu un apel pierdut, apoi cu primele fișiere instalate, care permit, treptat, accesul la sistem și accesarea informațiilor.
Acest lucru trece, de obicei, neobservat, dar, din fericire, poate fi prevenit prin repornirea completă a dispozitivului, potrivit Pcworld.
Cât de des ar trebui să închideți telefonul
Răspunsul experților în securitate, cu privire la cât de des trebuie oprit complet un telefon, este clar: cel puțin o dată pe săptămână.
În același timp, ar trebui să vă amintiți și să resetați telefonul mai des. Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă eliminarea riscului legat de securitate, permite sistemului de operare al smartphone-ului să ruleze fără probleme toate funcțiile.
Pentru a vedea cât timp a trecut de când ați folosit dispozitivul fără a-l opri, puteți verifica cu ușurință setările sistemului.
Pe dispozitivele Android, poate fi găsit de obicei în „Dispozitiv” și apoi în „Stare”. Timpul de funcționare este afișat acolo în ore.
Oprirea telefonului elimină scurgerile de memorie
Oprirea telefonului îl poate ajuta să funcționeze mai bine și eliminând scurgerile de memorie.
O scurgere de memorie apare atunci când o aplicație necesită o anumită cantitate de memorie pentru a funcționa, dar nu reușește să elibereze această memorie atunci când nu mai necesară. Acest lucru încetinește performanța telefonului și adaugă un consum suplimentar al bateriei. Oprirea telefonului va șterge toate aplicațiile care rulează în fundal și veți scăpa de orice consumă bateria.
Închiderea telefonului poate ajuta și la rezolvarea problemelor de conectivitate la rețea. Smartphone-urile pierd ocazional conexiunea cu rețeaua mobilă. Repornirea telefonului va forța telefonul să se reconecteze, restabilindu-și comunicarea cu rețeaua.
Închiderea telefonului poate ajuta la prevenirea blocării?
Repornirea telefonului în mod regulat poate ajuta la eliminarea problemelor care pot cauza blocarea acestuia.
De fiecare dată când utilizați o aplicație sau navigați online, codul este adăugat sau șters din sistemul de operare al telefonului.
Uneori, aceste date nu sunt eliminate așa cum ar trebui, supra-încărcărcând memoria cache a telefonului și cauzând blocarea acestuia. Oprirea telefonului va ajuta la ștergerea acestor date din cache, ajutând telefonul să funcționeze mai bine.