Cât de des se spală prosoapele? Toți am făcut această greșeală până acum
Cât de des se spală prosoapele? Prosopul de baie pe care îl folosești după dușul de dimineață nu este atât de curat pe cât ai putea crede. Bacteriile și germenii își pot face loc cu ușurință. Pentru mulți oameni, schimbarea săptămânală a prosoapelor de baie este normală.
Dacă nu știați, prosopul pe care vă ștergeți după fiecare spălare colectează zeci de milioane de celule moarte ale pielii, precum și ciuperci sau bacterii care au supraviețuit spălării. Deoarece părțile intime intră și ele în contact cu prosoapele, secrețiile urinare și anale sunt transferate rapid pe prosoape, care ajung murdare.
Experții spun că spălarea, în mod regulat, a prosoapelor de baie este importantă din mai multe motive. În primul, așa se reduce creșterea și acumularea bacteriilor. Apoi, scade riscul unor infecții și al acneei, dar și al altor afecțiuni de sănătate.
Când un prosop este lăsat să se usuce în baie, permite germenilor să se înmulțească necontrolat
Să nu uităm de umezeală! De fiecare dată când un prosop este lăsat să se usuce, permite germenilor să se înmulțească în mod necontrolat. Atmosfera umedă din baie este perfectă pentru a încuraja creșterea mucegaiului și a altor lucruri nedorite, potrivit Howstuffworks.
Din fericire, îngrijirea și întreținerea prosoapelor nu este tocmai o știință exactă. Dar experții recomandă să atârnați prosopul într-un mod în care să se poată usca complet (nu într-o grămadă udă pe podea cu gresie sau pe chiuvetă).
Încurajați circulația aerului și uscarea rapidă
De asemenea, încurajați circulația aerului și uscarea mai rapidă deschizând o fereastră sau pornind ventilatorul băii. Dacă la un moment dat, începe să miroasă urât, nu este mirosul natural al prosopului, ci mucegaiul care înflorește. Cu siguranță, prosopul trebuie spălat.
Chiar dacă urmați toți acești pași de mai sus, nu utilizați prosopul de baie mai mult de trei ori fără să-l spălați bine. În plus, asigurați-vă că utilizați apă caldă sau fierbinte cu detergent bun, de preferință împreună cu înălbitor, pentru a se igieniza mai bine.
Cum trebuie să spălați prosoapele
– Folosiți cel mai bun detergent de rufe
– Separați prosoapele de restul rufelor și spălați-le separat. Spălați prosoapele colorate separat de cele albe
– Adăugați aproximativ jumătate din cantitatea de detergent folosită de obicei (prea mult detergent se va acumula pe prosoape), precum și înălbitor fără clor (dacă este necesar). Evitați să folosiți balsamul de rufe!
– Spălați prosoapele albe în apă fierbinte (90 de grade) și prosoapele colorate în apă caldă, folosind un ciclu regulat pentru ambele
– După ce ciclul de spălare s-a încheiat, scoateți prosoapele din mașină și scuturați-le înainte de a le pune în uscător. Acest lucru ajută ca, după uscare, prosopul să rămână pufos!
Dacă prosoapele proaspăt spălate au un miros persistent de mucegai, oțetul poate fi cel mai bun aliat. Adăugați o jumătate sau o cană de oțet alb în ciclul de clătire. Vă va ajuta să scoateți mirosurile urâte din prosoape și să eliminați orice acumulare de detergent.
Prosoapele de bucătărie intră și ele în contact cu câteva bacterii destul de perfide, cum ar fi e-coli. Experții spun să le spălați la mașină și să le uscați după fiecare utilizare sau cel puțin să le înmuiați bine într-o soluție cu înălbitor diluat, înainte de a le reutiliza.