„Altfel o vom lălăi”, a precizat acesta la România Tv. Managerul de la Institutul Matei Balș a indicat tuturor și să-și dezinfecteze telefonul cât de des pot, dar indicat ar fi să facă acest lucru o dată la două ore.
„Telefonul mobil, care nu este dezinfectat, începe să fie principalul mod de transmitere. Să ne uităm de câte ori îl ducem la nivelul feţei. De pe obraz până la nas mai sunt 2 centimetri. Ideal ar fi să curăţăm cam la 2 ore tot ce atingem, în special telefonul”, a spus doctorul.
Șervețelele dezinfectate pot fi folosite în acest sens, dar și o lavetă înmuiată în apă distilată. Adrian Streinu Cercel le-a recomandat oamenilor și să-și întărească relația cu medicul de familie, cu care să se consulte la apariția oricărui simptom, care ar ridica suspiciuni de coronavirus.
El a mai recomandat oamenilor să se spele cu apă și săpun pe mâini, dar și să-și spele nările cu apă pentru a evita contaminarea.
„Cel mai important lucru e să prevenim îmbolnăvirile. Cel mai bine e să stăm acasă şi să ieşim cât mai puţin. Pentru bătrâni, ideal ar fi ca alimentele să fie duse la uşă, să nu ne strângem în braţe cu ei, să nu le strângem mâna, nimic. La fel şi la ţară, se lasă alimentele la poartă, nu se vorbeşte peste gard, nu se intră în curte. Sunt voluntari care duc cumpărăturile, ar putea fi cooptaţi de structurile locale”, a mai spus prof. Adrian Streinu Cercel la România TV.