O analiză efectuată pe aproape 30.000 de oameni arată că există cei care mănâncă în mod regulat produse procesate riscă să moară.
Două porții pe zi de carne procesată sau carne roșie pe săptămână sunt drumul sigur către boală, arată cercetătorii, citați de CNN.
Da asemenea, cercetătorii susțin că riscul de a ne altera sănătatea crește și în momentul în care consumăm carne prăjită.
Legătura dintre cancer și carnea procesată
Dezvăluirea acestui studiu a venit în urma unui alt studiu controversat, care anunța populația că nu există niciun fel de problemă în a consuma carne roșie sau procesată.
„Toată lumea a interpretat acel studiu cum a vrut, s-a lăsat impresia că e ok să consume carne roșie sau carne procesată, dar știința nu susține așa ceva!”, spune cercetătorul Norrina Allen, profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Univeristății Feinberg.
Riscul este cu 7% mai mare
Zilele trecute, jurnalul medical Jama a publicat un studiu care arată că existența unui risc mai mare în a dezvolta boli de inimă și chiar și de a suferi de o moarte prematură dacă meniul zilnic conține aceste două tipuri de alimente.
„Riscul este cu 7% mai mare. Poate pare un procent mic, dar analizat la nivel de populație globală, cifrele sunt alarmate”, se arată în jurnalul medical.
Se pare că o dietă mai săracă în proteine prelungește viața, spun cercetătorii.
„Dacă lumea ar reduce consumul ce carne procesată am vedea o scădere importantă a numărului de infracturi”, a declarant Kevin McConway, un fost professor universitar, cercetător în alimentație publică.