În perioada sărbătorilor, mulți români nu mai țin cont de dietă și consumă preparatele lor favorite, fără restricție. Slanina cu ceapă este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales de Crăciun. Cu toate acestea, mulți nu sunt siguri și se întreabă cât de sănătos este consumul de slănină cu ceapă. Neurochirurgul Vlad Ciurea a răspuns la această întrebare. Iată adevărul despre consumul de slănină.
Neurochirurgul Vlad Ciurea le-a spus românilor cât de sănătos este consumul de slănină cu ceapă, un preparat nelipsit de pe mesele oamenilor, mai ales în perioada Crăciunului.
Potrivit medicului, noi trebuie să mâncăm, în special, alimentele pe care le-am consumat și în copilările, deoarece acestea de implementează în celulele nostre.
Cât de sănătoasă este slănina?
„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre și cer.
Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!
Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.
Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.
Beneficiile consumului de slănină
Medicii spun despre slănină că este extrem de sănătoasă. Deși majoritatea oamenilor o evită din cauza grăsimii, aceasta are beneficiineașteptate pentru corpul nostru. Nutriționiștii chiar recomandă consumul de slănină în detrimentul mezelurilor, care pot fi extrem de nocive pentru sănătatea noastră.
Este un bun medicament în zilele reci și consumată cu moderație, ajută la scăderea colesterolului.
Nutriționiștii spun că slănina de porc conține acizi grași Omega 3. Crește imunitatea și are beneficii cardiace. Singura condiție este să fie consumată în cantități mici. Porția maximă recomandată de nutriționiști este de 80 de grame pe zi.