Slănina conține o cantitate mare de vitamine și minerale esențiale pentru organismul uman. Astfel, consumul acestui aliment delicios, în cantități moderate, aduce mai multe beneficii pentru sănătate.
Slănina este bogată în substanțe nutritive
De asemenea, acest aliment îndrăgit de mulți români este bogat în substanțe nutritive. Multe dintre ele sunt foarte importante pentru funcționarea normală a organismului.
Este vorba despre vitamine, minerale, aminoacizi și acizi organici. În primul rând, în compoziţia slăninei de porc, se găsește o cantitate mare de vitamine: A, B3, B4, B5, B6, B12.
Mineralele care se găsesc în slănină sunt următoarele: sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, zinc și seleniu.
Simultan, alimentul conține un număr relativ mare de aminoacizi, dintre care o mare parte sunt esenţiali, cea mai mare cantitate având-o alanina, arginina, valina, glicina, prolina si treonina.
Vitaminele din grupa B sunt importante atât pentru procesele metabolice
Un alt detaliu important este că vitaminele din grupa B sunt importante atât pentru procesele metabolice. Ele joacă un rol vital și în funcționarea organelor.
Vitaminele A și E ajută la menținerea tinereții pielii. Totodată, acestea întăresc inima și sistemul vascular.
În acest context, consumul de slănină îmbunătățește metabolismul și normalizează nivelurile hormonale.
Un alt efect benefic este că se stabilizează starea sistemului nervos, mai ales în situații de depresie sau stres.
Acest aliment este recomandat în timpul sezonului rece
Acest aliment este recomandat și în timpul sezonului rece, deoarece are efect de încălzire. Potrivit specialiștilor, conținutul ridicat de seleniu din slănină întărește perfect sistemul imunitar al organismului, protejându-l de viruși.
Simultan, un gram de slănină conține până la 9 kcal de energie. Din acest motiv, slănina oferă energie.
Specialiștii spun și că alimentul ajută la recuperarea rapidă după boli grave, deoarece reface organismul slăbit.
Acesta ar rezolva și carența de vitamine, fiind o sursă bogată de vitamine A, D, E și caroten.
Grăsimile din ea ajută și la umplerea rezervelor de vitamine din organism, care sunt consumate în perioada iernii.
Oferă rapid senzaţia de saţietate. Grăsimile pot sătura rapid și astfel ne scutesc de mâncatul excesiv. În acest context, poate fi o opțiune grozavă de mic dejun în timpul iernii.