Laptele de cocos provine din pulpa albă a nucilor de cocos brune, mature, având o consistență groasă și o textură bogată, cremoasă. A nu se confunda cu apa de cocos, care provine din nucile de cocos necoapte. O cană de lapte de nucă de cocos conține 552 de calorii și 57 grame de grăsimi saturate. Laptele de nucă de cocos este adesea folosit la gătit, iar cel folosit ca alternativă la laptele obișnuit este diluat, deoarece e mult prea gros, potrivit Healthdigest.

De ce este o băutură foarte sănătoasă

Deși s-ar putea crede că acel conținutul ridicat de grăsimi al laptelui de cocos îl face nesănătos, această băutură este bogată în nutrienți precum fier, magneziu, acid folic, cupru, seleniu, mangan și potasiu și fibre. Laptele de cocos conține și alți nutrienți și are beneficii pe care, probabil, nu le știați.

Laptele de cocos este bogat în trigliceride cu lanț mediu

Laptele de cocos este bogat în trigliceride cu lanț mediu sau MCT. Potrivit unei meta-analize din 2015, MCT-urile au fost legate de scăderea greutății corporale, circumferinței taliei și grăsimii corporale. MCT-urile din laptele de cocos ar putea îmbunătăți, de asemenea, funcția cognitivă la persoanele cu Alzheimer și tulburări cognitive, potrivit unui studiu din 2020, publicat de Aging Research Reviews.

Fenolii din laptele de cocos sunt antioxidanți

Acidul lauric al laptelui de cocos ar putea avea proprietăți anti- microbiene, iar fenolii din laptele de cocos sunt antioxidanți care ajută la eliminarea deșeurilor metabolice din organism. Acidul lauric este un acid gras saturat, fiind principalul acid din compoziția uleiului de nucă de cocos și din cel de palmier. Reprezintă cel puțin 40% din acizii conținuți de laptele de nucă de cocos. Acidul lauric este considerat bun și pentru calmarea infecțiilor pielii, pentru eczeme și psoriazis.

Iată ce conține o cană (240 de grame) de lapte de cocos:

Calorii: 552
Grăsimi: 57 grame
Proteine: 5 grame
Carbohidrați: 13 grame
Fibre: 5 grame
Vitamina C: 11% din DZR
Folat: 10% din DZR
Fier: 22% din DZR
Magneziu: 22% din DZR
Potasiu: 18% din DZR
Cupru: 32% din DZR
Mangan: 110% din DZR
Seleniu: 21% din DZR

Ajută și la întărirea imunității

Asiaticii au avut întotdeauna încredere în Ayurveda și în alte mijloace naturale de medicină. În timp ce sudul Indiei folosește uleiul de nucă de cocos în aproape toate mâncărurile, laptele de cocos este folosit ca întăritor al sistemului imunitar. Acest lucru se datorează beneficiilor sale nutriționale.