Cât de sigure sunt roşiile româneşti pentru consum

Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon sunt sigure pentru consum, potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Acestea sunt analizate în scopul determinării reziduurilor de pesticide, conform Agerpres.

"Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, efectuează permanent controale în pieţe, supermarket-uri şi la producători, în vederea prelevării de probe din legume precum ceapa verde şi salata. Primele roşii româneşti din acest an, din cadrul Programului de sprijin pentru tomate, au fost de asemenea analizate, în scopul determinării reziduurilor de pesticide. Pentru cele 125 probe prelevate şi transmise pentru analize, au fost eliberate buletine pentru 86 probe, acestea fiind lipsite de reziduuri de pesticide, restul probelor aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de reziduuri", se spune în comunicat. 

"Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, manifestă un interes sporit pentru depistarea la timp şi eliminarea eventualelor neconformităţi legate de depăşiri ale reziduurilor de pesticide din fructe şi legume, astfel încât pe masa consumatorului să ajungă produse sigure consumului", se mai spune în comunicat.