Pâinea cu banane (banana bread) este, de fapt, un chec pufos cu banane. Este un desert delicios, care poate fi consumat chiar şi la micul dejun, fără să fie exagerat de dulce.
Checul cu banane poate fi servit în orice moment al zilei. Banana bread este un preparat la granița dintre desert și pâine, pe bază de piure de banane, în timp ce, în general, prăjitura cu banane se face cu banane ca ingredient principal. Chiar dacă amestecul de făină și alte ingrediente care se folosesc, de obicei, la prăjituri și alte aluaturi, alături de banană, poate părea ciudată, acest site vă recomandă să o încercați.
Specialiștii în gastronomie cred că banana bread ar fi apărut în timpul Marii Depresiuni (1929-1933) din SUA, când gospodinele nu doreau să arunce bananele prea coapte, ci să le folosească în diferite preparate, conform 30seconds.com
Banana are efecte regenerative și antifungice
Banana este, probabil, cel mai consumat fruct din lume, care se caracterizează printr-o aromă puternică și o versatilitate extraordinară. Banana are un conținut ridicat de magneziu, potasiu, fosfor și alte substanțe nutritive esențiale pentru metabolismul nostru. De asemenea, este o sursă importantă de energie și fibre. Bananei îi sunt atribuite și efecte regenerative și antifungice.
Datorită conținutului său ridicat de potasiu și magneziu, banana poate ameliora crampele, ameliorează problemele de circulație sanguină și ajută în bolile coronariene. De asemenea, aceasta previne anemia și stimulează producerea secreției gastrice. Checul cu banane este o alternativă ideală a checului obișnuit. În această rețetă, nu va trebui să folosiți zahăr rafinat. Acesta, de fapt, s-ar acumula sub formă de grăsime și veți ajunge să consumați un amestec de carbohidrați complecși și multe vitamine, deoarece vei folosi făină și fulgi de ovăz.
Ce este nevoie pentru a-l prepara
Modul de preparare este foarte simplu, iar pentru asta aveți nevoie de următoarele: o cană de curmale tocate, fără sâmburi, două căni de făină integrală, două lingurițe de praf de copt, scorțișoară, o jumătate de cană de ovăz, 3 banane medii bine coapte. În plus, este nevoie de unt de arahide, ulei de măsline extravirgin (3 lingurițe), unt nesărat – 100 grame
oțet de mere, două lingurițe de oțet de mere, 5 liguri de sirop de arțar.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Puneți curmalele și 1/2 cană de apă într-o cratiță mică și fierbeți la foc mediu. Apoi lăsați compoziția la răcit. Cerneți făina, praful de copt și scorțișoara într-un castron mare, după care adăugați și ovăzul. Decojiți bananele și zdrobiți-le cu furculița până dispar cocoloașele. Puteți să faceți acest lucru și cu ajutorul unui blender.
Amestecați acest piure de banane cu untul de arahide și uleiul
Separat, amestecați acest piure de banane cu untul de arahide și uleiul. Adăugați ovăzul, untul, oțetul și siropul de arțar. Se amestecă ușor până se omogenizează. Turnați apoi acest amestec în tavă și băgați checul la cuptor, timp de 55 până la 60 de minute sau până când aluatul este făcut și trece testul scobitorii.
Scoateți preparatul din cuptor și așteptați 20-30 de minute să se răcească. Tăiați totul în 8 felii și apoi tăiați fiecare felie în jumătate. Puteți să savurați acest chec cu banane cu ricotta, cu sos caramel, cu înghețată sau cu unt de arahide.