Dacă nu se va ajunge la un acord, "atunci, nu exclud nimic. Dar cred că putem şi, dacă vom face acest lucru, cred că vom câştiga referendumul şi va fi bun pentru Marea Britanie, bun pentru Germania şi bun pentru întreaga Europă", a declarat liderul britanic în cursul unui banchet la Hamburg (nordul Germaniei) în compania cancelarului.
"În ce priveşte locul Marii Britanii în Europa, am fost mereu încrezător în faptul că împreună vom putea obţine reformele care să răspundă la aşteptările britanicilor şi, de asemenea, să funcţioneze pentru întreaga Europă", a adăugat David Cameron.
"Marea Britanie a fost întotdeauna o ţară care a întins mâna", a insistat el. "Nu am vrut niciodată să tai punţile şi să ne retragem din lume", a mai afirmat şeful guvernului de la Londra, care trebuie să organizeze în curând un referendum privind menţinerea ţării sale în UE.
"Doresc ca Marea Britanie să fie şi să rămână un membru activ al unei Uniunii Europene care reuşeşte", a declarat la rândul său Angela Merkel. "Este în interesul Germaniei şi, de asemenea, în interesul britanic şi al întregii Europe", a adăugat ea.
David Cameron este angajat într-un maraton diplomatic pentru a-i convinge pe partenerii săi să îi sprijine cererea de reforme cu ocazia summitului care va avea loc pe 18 şi 19 februarie la Bruxelles şi să evite ieşirea Marii Britanii din UE, un "Brexit".
Acordul dezvăluit săptămâna trecută de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, pentru a evita ieşirea Marii Britanii din UE pune pe masă o "frână de urgenţă" pentru ca Londra să poată suprima ajutoarele sociale plătite muncitorilor intraeuropeni şi garanţii că City nu va avea de suferit în urma întăririi monedei unice.