Avionul este gigantic; anvergura aripilor este egală cu cea a unui Airbus 340, adică de peste 61 de metri. Spre deosebire de un avion cu reacţie standard, Solar Impulse cântăreşte mai puţin decât o maşină normală. Fiecare parte a avionului, de la componentele din fibră de carbon până la instrumentele de zbor, a fost desenată pentru a economisi energie.

Avionul este acoperit cu 200 de metri pătraţi de panouri solare. Datorită designului ultra-eficient al avionului, poate fi alimentat doar cu energia de la panourile solare. Aparatul nu este încă pregătit să înlocuiască avioanele comerciale, dar inginerii de la Solar Impulse speră că pot demonstra cât de mult poate împinge ştiinţa limitele care nu demult erau considerate imposibile.

<embed src="https://cnettv.cnet.com/av/video/cbsnews/atlantis2/cbsnews_player_embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" background="#333333" width="425" height="279" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" FlashVars="si=254&contentValue=50136262&shareUrl=https://www.cbsnews.com/video/watch/?id=50136262n" />