Cât timp poți păstra sfecla murată în frigider. Toți am greșit până acum

sfecla murata la borcan

SURSA FOTO: Dreamstime

Cât timp poți păstra sfecla murată în frigider. Sfecla este un adaos excelent la murături, deoarece adaugă atât culoare, cât și aromă. Asta nu înseamnă că sfecla nu poate fi murată ca atare, gustul ei fiind inconfundabil.

Cât timp se poate păstra la frigider borcanul cu sfeclă murată?

De mii de ani, oamenii au pus la murat anumite produse pentru a ține cât mai mult. În timpul procesului rapid de decapare (diferit de fermentație sau conservare), o bază acidă, de obicei o combinație de zahăr, săruri, oțet și apă, este turnată peste produsele pe care le conservați.

Această aciditate încetinește procesul de degradare și prelungește durata de viață a unor alimente. Dar nu va face și ca alimentele proaspete să dureze o veșnicie.

Pentru a o savura cât mai mult, păstrați sfecla murată la frigider. Încercați să o folosiți în maximum trei luni sau, cel mai bine în câteva săptămâni.

Odată ce au trecut câteva săptămâni, fiți atenți la orice modificări de culoare, miros sau textură și mai ales la orice pete de mucegai. Dacă le observați, atunci e timpul să aruncați borcanul cu sfeclă murată!

Folosiți doar borcane sterilizate în procesul de pregătire a sfeclei murate

Ca și în cazul altor murături, măsurile de siguranță trebuie luate și în cazul sfeclei murate. Folosiți doar borcane sterilizate în procesul de pregătire și asigurați-vă că depozitați legumele murate în frigider.

Sfecla murată are o durată de viață relativ scurtă. Savurați-o direct din borcan sau deasupra salatelor pentru a adăuga probiotice și minerale benefice pentru intestine, precum fierul și potasiul. Adăugați sfecla murată în sandviciuri cu brânză sau într-o salată de toamnă, cu morcovi, varză și conopidă murată.

Sfecla roșie conține: apă (87%), carbohidrați (8%) și fibre (2-3%).

De asemenea, această legumă conține doar: 43 kcal; 1,6 grame de proteine; 9,6 grame de carbohidrați; 6,8 grame zahăr; 2,8 grame de fibre; 0,2 grame de grăsimi; 8-10% carbohidrați; zaharurile simple (glucoză și fructoză) 70% și 80%, scrie site-ul TastingTable.

Mănâncă des sfeclă roșie, e sănătate curată!

Sfecla roșie protejează ficatul de substanțele toxice, iar complexul său de minerale contribuie la regenerarea sa. De asemenea, vitaminele din sfeclă ajută la dezvoltarea armonioasă a țesutului muscular, în special a miocardului.

Totodată, sfecla roșie scade tensiunea arterială, prevenind atacurile de cord. Pe scurt, sfecla roșie este o legumă perfectă pentru inimă, întrucât menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpină depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.

Sfecla roșie este o legumă ideală pentru persoanele anemice deoarece conține fier, magneziu, potasiu, fosfor, iod, sulf, vitamina A, vitamina B și vitamina C. Betacianina, substanța care dă culoarea roșie sfeclei este un puternic antioxidant, care are proprietăți de prevenire a cancerului.

În urma unui studiu făcut la Universitatea Howard, cercetătorii au demonstrat faptul că betacianina a încetinit progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată și cancerului mamar cu până la 12,5%.